Jump to content

mBLOG

  • entries
    58
  • comments
    110
  • views
    19,971

Cl203: Προβολείς Bi-Xenon [Κωδικός 614]

Sign in to follow this  
Fotis

1,170 views

Όποιος σκοπεύει να αγοράσει οποιαδήποτε MB θα πρέπει να βάλει τους προβολείς Xenon από το εργοστάσιο, αλλιώς να τους ξεχάσει. Εκτός βέβαια, αν είναι διατεθιμένος όπως εγώ να αρχίσει να σπαταλάει δεξιά και αριστερά €. Τα υπόλοιπα ισχύουν για Sportscoupe >04.04, πιθανώς και για άλλα μοντέλα.

Ο κωδικός [614] Προβολείς Bi-Xenon με λειτουργία ενεργού φωτισμού στροφών και ενσωματωμένο σύστημα πλύσης, ουσιαστικά αποτελείται από 4 πράγματα:

α) Προβολείς Bi-Xenon

β) Αυτόματη ρύθμιση στάθμης φωτεινής δέσμης

γ) Λειτουργία ενεργού φωτισμού στροφών

δ) Ενσωματωμένο σύστημα πλύσης

Όλα μαζί κοστίζουν 1182 ευρώ από το εργοστάσιο. Αν όμως επιθυμεί κάποιος να τα βάλει εκ των υστέρων (τιμές με έξοδα αποστολής + τοποθέτηση):

α) 2900 ευρώ καινούρια.

β) 700 ευρώ.

γ) 0 ευρώ (εγώ το έχω ήδη βάλει αυτό, μια ρύθμιση με το star diagnose είναι και λειτουργεί τέλεια)

δ) 5000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το (δ) μπορεί να παραγγελθεί από το εργοστάσιο και μόνο του με κόστος μόλις 361 ευρώ. Το (δ) είναι τόσο ακριβό γιατί:

I) Πρέπει να αλλάξει η μπροστινή ποδιά

ΙΙ) Πρέπει να αλλάξει το μεταλλικό πλαίσιο πίσω από τη μπροστινή ποδιά

ΙΙΙ) Πρέπει να αλλάξει το ψυγείο (4 lt με μία έξοδο για πλύση παρμπρίζ το standard, 6 lt με δεύτερη έξοδο για τα πλυστικά φανών το υπερτέλειο)

IV) Πρέπει να αλλάξει το control module στα φώτα / καθρέπτες ώστε να μπει το κουμπί για την πλύση

V) Πρέπει να μπουν οι μηχανισμοί των πλυστικών

Η ιδέα να τα κάνω όλα αυτά, γίνεται έντονη αφού θα αλλάξω το (Ι) βάζοντας ποδιά AMG που από μόνη της είναι ένα κόστος 1200 ευρώ + βάψιμο. Τώρα αν μπορέσω να βρω σε καλή τιμή τα υπόλοιπα...

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το (β) και το (δ) δεν απαιτούνται για να έχεις προβολείς Xenon. Η αλήθεια είναι πως πράγματι δεν απαιτούνται, γνωρίζω όμως μετά βεβαιότητας ότι στις περισσότερες χώρες η νομοθεσία υπαγορεύει ρητά την απουσία των δυο αυτών συνοδευτικών (πλυστικά και αυτόματη ρύθμιση). Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι παίζει. Είναι όμως και ένας εύκολος τρόπος να αναγνωρίζει κανείς σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αν οι προβολείς Xenon τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων ή όχι...

Sign in to follow this  


8 Comments


Recommended Comments

UPDATE 1

Αγόρασα προβολείς Bi-Xenon για Sportscoupe. Όποιοι ενδιαφέρονται και επειδή υπάρχουν πολλές εκδόσεις, για ευρωπαϊκά Bi-Xenon, αριστεροτίμονα οχήματα, τελευταία έκδοση W203 facelift (>04.04) οι κωδικοί είναι:

(Left) A203 820 41 59

(Right) A203 820 42 59

Share this comment


Link to comment

UPDATE 2

Αγόρασα το σύστημα αυτόματης ρύθμισης επιπέδου φωτεινής δέσμης των προβολέων. Το συνολικό κόστος με μεταφορικά και εγκατάσταση είναι ακριβώς 630 ευρώ. Περιμένω ακόμα να μου έρθουν με την DHL οι προβολείς Bi-Xenon που αγόρασα. Αυτό που έμεινε πλέον είναι το (δ) τα πλυστικά. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα μεν, καθόσον θα τοποθετήσω καινούρια εμπρός ποδιά η οποία έχει ήδη θέσεις για πλυστικά, όμως αυτό που με ανησυχεί είναι το κόστος αντικατάστασης της μεταλλικής (αλουμινένιας wink.gif μπάρας που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την ποδιά. Ήδη περιμένω απάντηση από τον προμηθευτή μου και ελπίζω να μην πονέσει πολύ...

Share this comment


Link to comment

UPDATE 3

Οι προβολείς Bi-Xenon ήρθαν! Μια ωραία photo υπάρχει στο gallery:

Παρήγγειλα και το (δ) τα πλυστικά. Τελικά το κοστούμι δε μου βγήκε τόσο ακριβό καθότι η νέα μου ποδιά AMG έχει ήδη οπές για τα πλυστικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα είμαι ο 5ος Sportscoupe σε Ευρώπη και ΗΠΑ που θα έχουν factory retrofitted bi-xenon προβολείς, δηλαδή Bi-Xenon, autoleveling και πλυστικά :-)

Share this comment


Link to comment

Ηταν one time only, δεν είναι επαγγελματίας.

Απλά θα το ήθελα αν ήξερες για να δω αν είναι ο ίδιος που έχω βρει τώρα. Και αυτός δεν είναι pro.

Share this comment


Link to comment

Τα τοποθέτησα τα xenon. Τα αγόρασα από τον τύπο που τα πούλαγε το καλοκαίρι σε τιμή πολυ καλή!200ευρώ μόνο! Θέλαν περιποίηση αλλά άξιζαν τα λεφτά τους για να τα επιδιορθώσω. Τα τοποθέτησα και ούτε ρύθμιση δεν ήθελαν. Παρήγγειλα και από τον Στηβ το autoleveling αλλά δεν ήθελε να το βάλει αυτός γιατί προφανώς τα λεφτά που κοστίζει είναι λιγότερα από αυτά που θα δουλέψει γιατί χρειάζεται μια μέρα μου είπε, οπότε και του είπα ότι θα το βάλω μόνος μου όπως έκανα και με τα ξένον.

Share this comment


Link to comment

Εμένα μου το έβαλε αυτός, αλλά είχα παραγγείλει και καλοριφέρ στάσης μαζί με διπλή εξάτμιση, οπότε είχε πολύ δουλειά από κάτω. Μπράβο σου πάντως. Θυμίσου να βάλεις με star diagnosis τη ρύθμιση XENON=PRESENT γιατί αλλιώς ενδέχεται να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα όπως π.χ. flickering.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×