Jump to content

ichol

Members
 • Content count

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by ichol

 1. Καλύτερα να χαμηλώνουν τις τιμές και να μειώνουν έτσι τα κέρδη τους, παρά να απολύουν εργαζόμενους. Αν και αυτό θα γίνει, υποψιάζομαι σύντομα.
 2. Το fortwo έχει λόγο ύπαρξης. Το καταλαβαίνω. Είναι μοναδικό στην αγορά και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο μοναδικός άμεσος ανταγωνιστής είναι ένα κινέζικο, οπότε πρακτικά δεν υπάρχει. Το forfour τί λόγο ύπαρξης έχει; Υπάρχουν πολλά άλλα, καλύτερα και φθηνότερα αυτοκίνητα που παρέχουν τα ίδια πράγματα. Ειλικρινά, δεν τους καταλαβαίνω. Θα φάνε τα μούτρα τους άλλη μια φορά.
 3. Έχω δύο ενστάσεις: 1. Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείο (πάνω από την πηγή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου). Οπότε, απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με γκαράζ, άρα λίγους. 2. Με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχω μια επιφύλαξη, βασικά ως προς τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.
 4. Γιατί χρειαζόμαστε αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες στην Αθήνα, δεν έχω καταλάβει ακόμη. Έχουν υψηλότερο κόστος κτήσης (ίσως και συντήρησης, αν χαλά κάθε τρεις και λίγο η αντλία που είναι ευπαθής σε κακής ποιότητα πετρέλαιο και δεν καλύπτεται από εγγύηση) και πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα για να τα αποσβέσεις. Εκτός αυτού, νόμιζα ότι ο κόσμος δεν αγοράζει αυτοκίνητα επειδή είτε δεν έχει χρήματα, είτε φοβάται ότι δεν θα έχει στο άμεσο μέλλον. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι περίμεναν όλοι την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης. Μπράβο στους συμβούλους της κυβέρνησης. Πρόβλημα με τη διαφορά τιμής πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης σύντομα δεν θα υπάρχει. Την βρήκαν τη λύση οι φωστήρες της κυβέρνησης. Εξίσωση φόρου και όλα καλά. Το ότι θα χρειαζόμαστε καμιά 400 παραπάνω ευρώπουλα στον τόνο πετρελαίου σε τόσο δύσκολες εποχές για να ζεσταθούμε, όχι για να πάμε βόλτα, μάλλον είναι λεπτομέρεια. Μην με παρεξηγείτε. Δεν είμαι υπέρ των απαγορεύσεων. Όλα να κυκλοφορούν και όποιος θέλει διαλέγει. Αλλά, προς τί τόση φασαρία;
 5. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος με αρκετά χρήματα να αγοράσει κάτι τέτοιο, θα το αγόραζε τελικά.
 6. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική δίνουν μεγαλύτερο όφελος για περισσότερα κυβικά. Τα μικρά αυτοκίνητα δεν καίνει λιγότερη βενζίνη; Δεν ρυπαίνουν λιγότερο; Επομένως, γιατί κάποιος που θα αγοράσει 2λιτρο έχει μεγαλύτερο όφελος από κάποιον που θα αγοράσει 1000αρι; Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι δίκαιο μια φορά σε αυτόν τον τόπο; Πόσο;
 7. Το σκεπτικό του κ. υπουργού μόνο ως έκφραση λαϊκισμού μπορεί να εκληφθεί. Κοινωνικά άδικα είναι πολλά πράγματα και για να είμαι ακριβής οποιοσδήποτε έμμεσος φόρος είναι κοινωνικά άδικος. Για αυτό άλλωστε σε όλες τις οικονομικά προηγμένες χώρες οι άμεσοι φόροι είναι εκείνοι που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα, ως κοινωνικά δικαιότεροι, και όχι οι έμμεσοι όπως στην Ελλάδα. Κανονικά, λοιπόν, αν θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να κατηργηθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι. Όλοι! Και για να είμαι ακόμη πιο συγκεκριμένος, αν κόπτεστε κ. υπουργέ για κοινωνική διακιοσύνη φορολογήστε περισσότερο την κατοχή και χρήση της πισίνας (τεκμήρια). Ή μήπως δεν ξέρετε ποιοι έχουν πισίνα; Αν θέλετε λύσεις υπάρχουν, αλλά θέλετε; Παιδιά, δεν ξέρω πού θα πάει αυτό το πράγμα. Θέλουν να μας οδηγήσουν όλους στην παραοικονομία; Δεν καταλαβαίνω. Ή μήπως πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να τους πάρουμε με τις πέτρες; Τί επιδιώκουν τελικά;
 8. Μάλιστα. Εν ολίγοις παραδέχονται την ανικανότητά τους και σκοπεύουν να μας κάνουν για άλλη μια φορά να πληρώσουμε για αυτή. Μας βλέπω με μπετονάκια στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για πετρέλαιο. Μάλλον θα συμφέρει να πάω και να έρθω με μια δεξαμενή πλαστική τους ενός τόνου, παρά να αγοράσω από εδώ. Πόση μαλ... πια υπάρχει; Απορώ; Δεν υπάρχει τέλος;
 9. Μια και λέμε για βενζίνη, η Shell έχει ξεκινήσει μια προσφορά και κάθε εβδομάδα για μία και μόνο ημέρα μπορείς να βάλεις v-power στην τιμή της απλής αμόλυβδης. Εγώ το έχω ακούσει στο ραδιόφωνο. Αυτή την εβδομάδα ήταν η Τετάρτη (προχτές). Την επόμενη δεν ξέρω. Επειδή ακούω ραδιόφωνο, αν το πιάσω την επόμενη φορά νωρίς θα σας ενημερώσω.
 10. Φίλε giannisanag ας μην αρχίσουμε να μιλάμε για τα βελτιωμένα γρήγορα αυτοκίνητα και ποιός έχει το δικαίωμα ή την ικανότητα να τα οδηγεί. Ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει και του επιτρέπουν οι οικονομικές του δυνατότητες. Αυτό είναι δημοκρατία και δεν θα ήθελα κανένας να μου πει μέχρι πόσα άλογα μπορεί να είναι το αυτοκίνητό μου. Από εκεί και πέρα πρέπει τα βελτιωμένα αυτοκίνητα να ελέγχονται (αλλά πες μου τί ελέγχεται στην Ελλάδα), διότι οι όποιες μετατροπές πρέπει να μην "χαλούν" την ασφαλή συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Και βέβαια, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του στο δρόμο. Όταν κάποτε αρχίσουν να τηρούνται οι νόμοι από όλους μας (μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος), τότε ίσως τα πράγματα γίνουν καλύτερα. Διότι για να σκοτώσεις κάποιον δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο 500 ίππων, ούτε καν 100. Συμφωνώ με όλα τα άλλα περί οδηγικής παιδείας. Δεν έχουμε, πώς να το κάνουμε τώρα. Όταν οι περισσότεροι πληρώνουν για να πάρουν το δίπλωμα; Όταν αρκεί μια εξέταση 10 λεπτών (όταν τουλάχιστον έδωσα εγώ εξετάσεις) για να αποφασιστεί η ικανότητα οδήγησης; Τί συζητάμε τώρα; Στο θέμα του ατυχήματος. Σίγουρα δεν φταίει μόνο ένας. Φταίνει οι διοργανωτές που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα (και αν όντως αυτά ήταν τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση, τότε πρέπει να ψάξουμε αλλού τις ευθύνες και συγκεκριμένα σε αυτόν που έχει ορίσει τα "κατάλληλα" μέτρα), φταίει και ο άνθρωπος που κάθισε πάνω στη στροφή (πιθανώς παρασυρμένος από τα αγόρια του που θα έκαναν σαν τρελά με τα γρήγορα αυτοκίνητα), φταίνε ξανά οι διοργανωτές που δεν τον απομάκρυναν από εκεί έγκαιρα, φταίει και ο οδηγός που συμμετείχε σε έναν πρόχειρα οργανωμένο αγώνα. Μόνο το μικρό παιδί δεν φταίει και είναι αυτό που τελικά την πλήρωσε. Και βέβαια η μάνα. Μην ξεχνάμε την μάνα. Δεν υπάρχουν λόγια παιδιά.
 11. Επειδή πολλά ακούγονται, σύμφωνα με σημερινό άρθρο στο sofokleous.gr δεν πρόκεται για εγγυητική επιστολή, αλλά για πρόθεση χρηματοδότησης (letter of intent), δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα χρήματα θα δοθούν. Επομένως, κανονικά θα έπρεπε η εταιρία να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης. Όσο συνεχίζεται η ανοχή του κράτους κάποιοι θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με θύματα τους πελάτες-καταναλωτές. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια στην ψωροσκώσταινα. Και μη μου πει κανείς ότι πρέπει να βοηθηθεί η εταιρεία, διότι θα έπρεπε να μην επιτραπεί να συνεχίσει τη λειτουργία της, εφόσον υπήρχε πρόβλημα εδώ και καιρό. Τί θα γίνει με τους ασφαλισμένους όταν θα αρνηθεί να πληρώσει αποζημιώσεις και θα πάψουν να ισχύουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια; Και δεν μιλάμε για ασφάλειες αυτοκινήτων που θα χάσεις 500-100 ευρώ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που πληρώνουν συνταξιοδοτικά και θα χάσουν αποταμιεύσεις ζωής. Πάλι το κράτος και φυσικά ο Έλληνας φορολογούμενος θα την πληρώσει; Βεβαίως, και οι υπάλληλοι που θα χάσουν τη δουλειά τους. Κανένας άλλος. Τα "κεφάλια" θα πίνουν το μαρτίνι τους στο 10μετρο σκάφος με τους φίλους τους πολιτικούς. Εις υγείαν των κορόϊδων λοιπόν! Βαρέθηκα ρε παιδιά, βαρέθηκα!
 12. Εγώ πάντως, από σχετικές συζητήσεις, ξέρω ότι η πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα κέντρα απαγορεύεται για λόγους ρύπανσης. Πράγματι, το πετρέλαιο είναι λιγότερο βλαβερό όταν είναι καθαρό. Τί γίνεται όμως όταν νοθεύεται π.χ. με πετρέλαιο θέρμανσης; Τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για το περιβάλλον και την τσέπη μας, αφού πολύ γρήγορα το αυτοκίνητο θα παρουσιάσει πρόβλημα. Επιπλέον, συνήθως αυτά που βλέπω στο δρόμο να βγάζουν μαύρο καπνό είναι αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου (ταξί και φορτηγά) και πολύ λιγότερο τα βενζινοκίνητα. Αν συντηρήσεις λανθασμένα τον κινητήρα πετρελαίου μολύνει περισσότερο από έναν αντίστοιχο βενζίνης. Πώς θα εξασφαλίσεις σωστή συντήρηση και καθαρό πετρέλαιο; Πολύ δύσκολο στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχω ακούσει ότι ένας κινητήρας πετρελαίου έχει πολύ ακριβότερη συντήρηση, επομένως τα οφέλη από τη μειωμένη κατανάλωση αντισταθμίζονται, εκτός αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ένας κινητήρας πετρελαίου βγάζει τα ίδια άλογα από περισσότερα κυβικά ή με τη χρήση τούρμπο. Δεν υπάρχει αυξημένο κόστος συντήρησης; Και τί θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας και το τέλος ταξινόμησης; Δηλαδή θα πρέπει να αγοράσω περισσότερα κυβικά για παραπλήσιες επιδόσεις [βέβαια ας μην ξεχνάμε τη υπερ-ροπή των κινητήρων πετρελαίου σε σχέση με τους βενζίνης - άσχετο, αλλά ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει;] , άρα να πληρώσω περισσότερους φόρους. Όσο για την βενζίνη....Νομίζω ότι η επεξεργασία του πετρελαίου για να παραχθεί βενζίνη γίνεται εδώ, δηλαδή δεν εισάγουμε κατευθείαν βενζίνη, οπότε απλά θα σταματήσει να γίνεται.
 13. Πάντως, αν το μέτρο της μείωσης της φορολογίας γίνει μόνιμο τα οφέλη θα εξανεμιστούν. Τώρα τρέχουν να αγοράσουν όλοι για να επωφεληθούν. Αν ξέρουν όμως ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο μέλλον δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν μειωθεί σημαντικά (άρα η ανταλλαγή τώρα είναι ασύμφορη), πιστεύω ότι αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητο τώρα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκείνοι που είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν αυτοκίνητο στο κοντινό μέλλον και απλά το κάνουν λίγο νωρίτερα. Από την άλλη, λόγω μείωσης τιμών μάλλον επιλέγουν και κάτι μεγαλύτερο-πολυτελέστερο. Επομένως, καταρχήν η χρονική επιμήκυνση της ισχύς του μέτρου θα είναι αμφίβολου συνολικού αποτελέσματος (αφού αυτοί που ήθελαν να αγοράσουν έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις τους) και θα ευνοήσει μόνο εκείνους που έχουν παραγγείλει και περιμένουν. Κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη ημερομηνία παραγγελίας και όχι εκτελωνισμού. Δηλαδή, αν η εταιρεία καθυστερήσει την παράδοση, τί φταίει ο πελάτης να πληρώσει παραπάνω; Αν πάλι γίνει μόνιμο, τότε η καθίζηση στην αγορά είναι αναμενόμενη, όπως και αν λήξει η εφαρμογή του μέτρου τον Αύγουστο.
 14. Φαντάζομαι ότι μπορούνε, αλλά ο τρόπος που διάλεξαν είναι πιο εφετζίδικος. Δεν νομίζεις; Άσε που δικαιολογεί την ύπαρξη πολλών υπαλλήλων, προϊσταμένων, νέων κονδυλίων για εξοπλισμό, υπερωρίες κτλ κτλ. Συν ότι βλέποντας να ελέγχονται ακριβά αυτοκίνητα θα χαρεί και ο κάθε πικραμένος και θα αισθνθεί ότι το κράτος κυνηγά του φοροκλέφτες! Ναι ναι, υπάρχουν και αυτοί που θα το πιστέψουν.
 15. ichol

  Είναι κακό για μια επιχείρηση να έχει ζημιές, αφού τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά τα προηγούμενα χρόνια πόσα κέρδη είχε; Γιατί στεκόμαστε μόνο στις ζημιές;
 16. Δεν ξέρετε το ελληνικό κράτος; Να λύσουμε το ζήτημα τώρα. Είπε κάποιος μια βλακεία και αμέσως την υιοθέτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη και βέβαια χωρίς μελέτη των επιπτώσεων. Πάντως, γενικά είμαι υπέρ των διοδίων και των μέτρων που εμποδίζουν την πρόσβαση στο κέντρο με το ΙΧ (το πού πάνε βέβαια τα χρήματα είναι μια άλλη ιστορία, διότι στη συντήρηση των δρόμων δεν πάνε, ενώ μάλλον περιορίζουν την πρόσβαση στα χαμηλότερα εισοδήματα). Όμως οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις περιοχές που θίγονται πρέπει με κάποιο τρόπο να αποζημιωθούν. Μία λύση θα ήταν η χρήση συσκευών όπως στην Αττική οδό οι οποίες θα έχουν δωρεάν απεριόριστη χρήση για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών και μόνο για αυτούς. Δηλαδή θα γίνουν διόδια, θα πληρώνουν αυτοί που περνάνε, αλλά όχι οι κάτοικοι που τα χρησιμοποιούν καθημερινά λόγω κατοικίας. Πόσο δύσκολο είναι; Όπως υπάρχει η κάρτα για τον δακτύλιο στους κατοίκους του κέντρου π.χ. Βέβαια, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και για κάποιον που μένει μόνιμα στα μέγαρα ή την κινέττα και εργάζεται στην Αθήνα (αυτοί μάλλον χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό). Ακόμη μία λύση θα ήταν οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου και στους παράδρομους, αλλά τί να λέμε τώρα! Θέληση να υπάρχει και λύσεις βρίσκονται. Όσο για τους παράδρομους, αν τους βελτιώσουν θα είναι ένα ακόμη κίνητρο να πηγαίνουν από εκεί οι πονηροί. Πάντως η σκέψη να πάνε πιο μακριά τα διόδια προφανώς απορρίφθηκε για λόγους κόστους. Δηλαδή, θα έχαναν έσοδα από εκείνους που πληρώνουν τώρα (υποθέτω ότι ο επόμενος σταθμός στις αφίδνες θα καταργηθεί), όπως όσοι πάνε για μπάνιο Ωρωπό το καλοκαίρι. Το μόνο που μένει στους κατοίκους είναι η διαμαρτυρία (για να μην προχωρήσει άμεσα το έργο) και, στη συνέχεια, η κατάθεση προτάσεων στο τραπέζι. Δυστυχώς, έτσι δουλεύει το ελληνικό κράτος.
 17. Φίλε sportscoupe, έχεις δίκιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, πριν το 1800 και εγώ 1400 είχα και τα οικονομικά μου δεν άλλαξαν σημαντικά. Από την άλλη, αυτός με 2000 κυβικά πόσο υψηλότερο κόστος χρήσης έχει και πληρώνει τα διπλά τέλη από εμένα; Απλά, κάπου έπρεπε να μπει ένα όριο, δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά κάπου έπρεπε να μπει. Προφανώς και είναι αδικία, αλλά αυτό τί σημαίνει; Ότι επειδή υπάρχει μία αδικία πρέπει να δημιουργήσουμε ή να επιτρέψουμε και άλλες;
 18. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, ακόμη και αν γίνομαι κακός για κάποιους. Τα τεκμήρια επιβάλλονται λόγω ανικανότητας να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Δεν έχουν καμία άλλη σκοπιμότητα. Και, βέβαια, ως μισθωτός που δεν έχει τίποτα να κρύψει είμαι υπέρ. Όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος πριν από εμένα, κοιτάω και εγώ την πάρτι μου. Μου τη δίνει να κυκλοφορεί κάποιος με αυτοκίνητο διπλάσιας αξίας από το δικό μου, να μένει σε διπλάσια τετραγωνικά σπίτι και σε δυο φορές ακριβότερη περιοχή, να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, να πηγαίνει διακοπές στη χαβάη και να καπνίζει cohiba, αλλά να δηλώνει το μισό εισόδημα από εμένα και να πληρώνει το μισό φόρο. Γιατί ρε παιδιά, είναι πιο μάγκας; Ας βρισκόταν σε Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και θα έβλεπα πόσο έξυπνος θα ήταν. Θα του έκοβαν την πονηριά από την αρχή. Μόνο στην Ελλάδα είναι μαγκιά να κλέβεις το κράτος. Αν θέλετε να το θέσουμε και διαφορετικά, αν αρχίσουν να πληρώνουν όλοι τους φόρους που τους αναλογούν, τότε μπορεί να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των έμμεσων φόρων που είναι άδικοι, διότι επιβαρύνουν όλους με το ίδιο βάρος ανεξαρτήτως εισοδήματος (π.χ. φόρος στη βενζίνη, φόρος στα τρόφιμα, φόρος στα ρούχα κτλ). Τα τεκμήρια που προτείνονται τώρα βέβαια είναι αστεία και δεν πρόκειται να στενοχωρήσουν κανέναν, αλλά βλέπετε υπάρχει και το πολιτικό κόστος. Δυστυχώς. Άκου να ρωτάς τους εμπόρους αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής πώς είναι καλύτερα να επιβάλλεις τα τεκμήρια. Έλεος, τουλάχιστον μην το φωνάζετε. Έχουμε τρελαθεί τελείως μου φαίνεται. Sorry για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά αγανάκτησα.
 19. Δηλαδή για να καταλάβω ρε παιδιά. Δεν σας πειράζει που πληρώνεται παραπάνω την 100αρα κατά 20λεπτά τουλάχιστον το λίτρο, αλλά σας πειράζει που αυξήθηκε μερικά λεπτά ακόμη; Η κοροϊδία ξεκινά από τη διαφορά τιμής. Από την άλλη, αν κύριε θέλεις να βάλεις "καλύτερη" βενζίνη, πλήρωσέ τη! Έτσι είναι. Εμείς από μόνοι μας τους το επιτρέπουμε. Αγοράστε από άλλα πρατήρια ή μειώστε την κατανάλωση. Μακροχρόνια θα έχει αποτέλεσμα. Αφήστε τα περί καλής και καθαρής βενζίνης. Αν ο πρατηριούχος είναι λαμόγιο δεν θα κολλήσει πουθενά. Ο βασικός λόγος που δεν έχω κάνει ακόμη αναβάθμιση, αν και το θέλω πάρα πολύ, είναι η βενζίνη. Τώρα που βάζω 95άρα (με τα πρόσθετα της ΕΚΟ) και με εκμεταλλεύονται. Σκέψου να περιορίσω και άλλο τις επιλογές μου και να πρέπει να βάλω ντε και καλά 100άρα. Έρμαιο στις ορέξεις του καθενός. Που να βγείτε και εκτός πόλεων, όπου τα πρατήρια είναι διάσπαρτα. Απλά "σκύψτε".
 20. Ξέρετε ότι οι στενοί συνεργάτες του Αλογοσκούφη είναι πιτσιρίκια, δηλαδή 30-40 ετών; Είπαν, λοιπόν, αυτοί:"Ρε αφεντικό, τώρα που πάμε να πάρουμε την κούρσα θα μας την χαλάσεις;" Και το αφεντικό, σκέφτηκε: "Παιδιά είναι μωρέ, άστους να κάνουν την πλάκα τους. Την επόμενη τετραετία....". Και κάτι για αυτούς που ανησυχούν υπερβολικά. Το Leasing αυτοκινήτων το έχετε ακουστά; Αυτός που έχει τα φράγκα θα πάρει την κούρσα με leasing στο όνομα της εταιρείας και ό,τι άλλο γουστάρει με offshore εταιρείες. Λύσεις υπάρχουν για τους λίγους. Οι πολλοί θα την "φάνε" πάλι. Ελπίζω να έχετε δίκιο για το 50%. Αλλιώς θα πνιγεί η αγορά.
 21. Λοιπόν, κύριοι. Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν διαφορές, προτείνω να βρούμε έναν τρόπο να επιλύονται αντρίκια. Τί θα λέγατε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε κάποια παιχνιδομηχανή;
 22. Άρα συμφωνούμε όλοι ότι ουσιαστικά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα τεκμήρια (αγοράς ή διαβίωσης) από μόνα τους δεν είναι κατακριτέα. Εξαρτάται από τον τρόπο που θα εφαρμοστούν. Όσο για την πολιτική και τους πολιτικούς, εγώ είμαι 33 ετών και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όλοι τα ίδια λένε και άλλα κάνουν. Μάλιστα είναι αστείο, διότι προχτές κάπου διάβαζα τις προεκλογικές εξαγγελίες ενός πολιτικού τη δεκαετία του '70. Έπαθα πλάκα, διότι αν κάποιος έκρυβε την ημερομηνία θα ορκιζόμουν ότι είναι πρόσφατες. Και μάλιστα, ήταν τόσο γενικές που πάνω κάτω υποστηρίζονται από όλα τα κόμματα π.χ. ανταγωνιστικότητα, εξαγωγές, φοροδιαφυγή, κοινωνική δικαιοσύνη κτλ. Αφού το τραβάει ο οργανισμός μας ρε παιδιά, τί να λέμε τώρα; Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αν αύριο μου έδιναν τη διακυβέρνηση της χώρας θα έκανα τα ίδια. Λυπηρό δεν είναι;
 23. Συμφωνώ ότι μπορεί τα πράγματα να παρεκτραπούν και αύριο να απαγορεύσουν τελείως οτιδήποτε ρυπαίνει. Δεν θα ήταν και τόσο κακό όσο ακούγεται. Αυτό όμως διαφέρει από το να μην κάνουμε τίποτα. Αν είναι έτσι ας καταργήσουμε τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας και ας επιδοτήσουμε την αγορά αυτοκινήτου (τα μικρά, τα κινέζικα, τα φτηνά) για όλους ή την κίνηση με ταξί. Τότε να δω τί θα γίνει και ποιός θα μπαίνει πρώτος στο κέντρο. Μπορεί πολύ από εμάς να μένουμε σε προάστια των πόλεων, αλλά δεν πρέπει να σκεφτούμε και αυτούς που μένουν εκεί όπου εμείς καθημερινά ρυπαίνουμε; Εξάλλου, αυτοί που έχουν τα μεγάλα αυτά οχήματα, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν και ένα μικρό να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Άρα ποιό το πρόβλημα; Αν και είμαι γενικά κατά οποιασδήποτε απαγόρευσης, δυστυχώς ο Έλληνας είναι πολύ εαυτούλης για να κάνει κάτι μόνος του. Βεβαίως και να απαγορευτούν.
 24. Συζητάμε στον αέρα, διότι δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς θα γίνει. Απλά λέω ότι σαν σκέψη είναι σωστή. Είναι ένας τρόπος (αν και όχι ο καλύτερος) να "συλλάβεις" κάποια εισοδήματα, αφού ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη φοροδιαφυγή.
 25. Δεν είμαι. Πού να βρω χρόνο. Αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό τους. Εγώ απλά λέω, αν δεν θες να πας για κυνήγι μην πάρεις τζιπ. Αν θέλεις να είσαι ψηλά, πάρε το λεωφορείο.
×