Jump to content

abi

Members
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by abi


 1. Χμμμ και νόμιζα οτι εγώ τα βλέπω ολα μαύρα............όμως δεν μπορώ να πω οτι διαφωνώ κι όλας.

  Οσο για το Reva.... έχω δηλώσει επανηλημένως οτι περιμένω να βγεί (οπου να 'ναι) το ηλεκτρικό Smart, μην μας πετάξουν εξω κι απο το club 2beerchughats.gif

  Πάντα φιλικά και με καλή διάθεση.

  Μα φυσικά.


 2. Μια χαρά εξελιγμένη είναι η ηλεκτροκίνηση...Δεν ξέρω τι θα κατασκευάζουμε στην Ελλάδα αλλά η Jaguar σε λίγο θα παρουσιάσει το απόλυτο υβριδικό supercar με jet turbines (στροφάρουν γύρω στις 80000 στροφές)...Το έχουν οδηγήσει εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πολύ καλές κριτικές...Αν θέλετε μπορώ να σκανάρω το άρθρο...sad.gif Μέχρι και διαφορετικά λάστιχα θα φοράει...

  Δείτε εδώ: http://www.dailymail...costs-200K.html

  Ναι αλλά £200,000 ???


 3. Καθόλου μίσος και ίσα ίσα που είμαι και λάτρης της τεχνολογίας.

  Αλλά δεν βλέπω να διαφωνείς με τα γραφόμενά μου ως προς την βρώμικη ενέργεια (που προέρχεται από καύσιμα είτε ορυκτά είτε πυρηνικά), ούτε ως πρός τον χρόνο φόρτισης (ενδείκνυται μόνο για οχήματα συγκεκριμένης χρήσης)και οι μπαταρίες βέβαια , ακόμα έχουν σαν πρώτο συστατικό τον μόλυβδο και μεγάλο βάρος (εκτός από αυτές με τα εξωτικά και πανάκριβα υλικά).

  Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχει μεγάλη εξέλιξη σε σχέση με το παρελθόν αλλά και πάλι βλέπουμε πως οι έρευνες στρέφονται στα άλλα καύσιμα (υδρογόνο)ή στον συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού.

  Όσο για τα παιχνίδια, να μου επιτρέψεις να επιμείνω στην άποψή μου, γιατί δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς το ερευνητικό πρόγραμμα του όποιου καθηγητή που ξεβράκωνε το Fiat 127 το φόρτωνε μπαταρίες Varta και έναν κινητήρα KIM και έβαζε τις βάσεις για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα (καμαρώνοντας μαζί με την ομάδα του στα κανάλια). Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά εμείς παιδιά με τα Meccano (υπάρχουν ακόμη) κατασκευάζαμε πιο πρωτοποριακές κατασκευές.

  Ζω πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα και όλα αυτά τα πράσινα τα ροζ και τα θαλασσί με τρομάζουν, συνήθως κρύβουν αρπαχτές από πίσω

  Sorry που δεν είμουν ξεκάθαρος, αλλά στο μυαλό μου η εξέληξη του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου συμβαδίζει με την εξέληξη των ΑΠΕ. Εννοήται οτι πρέπει να απαλαγούμε απο ορυκτά και πυρηνικά για την παραγωγή ενέργειας, αν και αν θυμάμαι καλά δεν έχουμε πυρηνικά στην Ελλάδα :-)

  Είμαστε μια χώρα με εκπληκτικό δυναμικό σε ηλιακή, αιολική, κύματική (θαλάσσια κύματα) κλπ. ενέργεια και παρόλα αυτά είμαστε ουραγός στην χρήση τους. Χάρικα ιδιαίτερα που διάβασα απο τον alexisp οτι η δυτική Μακεδονία έχει προχωρίσει γιατί εγώ όλο προβλήματα βρίσκω μπροστά μου.

  Το άλλο πλεονέκτημα των ΑΠΕ που έχει άμεση ανάγκη η χώρα μας είναι η επιτόπου εγκατάσταση. Τα νησιά μας για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι ενεργειακά ανεξάρτητα με την συνδιασμένη χρήση δύο ή και παραπάνω μεθόδων και να καταργηθούν τα χιλιόμετρα καλωδίων που μολύνουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) των βυθό μας.

  Απο την άλλη κανένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλετα, παραγωγής δεν χρησιμοποιεί μπαταρίες με μόλυβδο. Είναι κι ο μόνος λόγος που δεν έχω μετατρέψει ακόμα τον σκαραβαίο μου όπως πολλοί τύποι που έχω βρεί στο web.

  Η Ρενό νομίζω έχει προτείνει μια λύση για τον χρόνο φόρτισης, έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες που αλλάζουν μεσα σε τρία λεπτά. Πας στο "βενζινάδικο" βγάζεις τις άδειες βάζεις γεμάτες κι έφυγες.

  Όσο για τα εξωτικά υλικά και τα ανθρακονήματα ήταν, πριν απο λίγα μονο χρόνια, εξωτικά και τώρα το λαπτοπ και το τηλεκατευθυνόμενό μου έχουν ανθρακονήματα.

  Meccano εννοείς τα παιχνίδια? Δεν είχαμε τέτοια στην εποχή μου. Δε νομίζω οτι η τελική παραγωγή θα ήταν με ξεβρακωμένα 127 και μπαταρίες varta.

  Θα συμφωνίσω μαζί σου για τις αρπαχτές και δυστυχώς κάθε φορά που ακούω για κάτι προτοποριακό στην Ελλάδα το μυαλό μου πάει σε δύο σκέψεις.....ή είναι αρπαχτή ή θα το θάψουν αυτοί που θέλουν να κάνουν αρπαχτή και τους χαλάει τη μόστρα.

  Πριν απο κανένα χρόνο διάβαζα για το "Το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά κτίριο στο Παλαιό Φάληρο...εξασφαλίζει οικονομία ενέργειας έως και 90%" Στην μελέτη του συμμετείχαν ΕΜΠ και ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Παρόλα αυτά κάποιος "πονηρός" απο την πολεοδομία είχε σταματίσει τις εργασίες κατασκευής γιατί λέει δεν υπήρχε πρόβλεψη για παροχή φυσικού αερίου....έλεος! Eχουν και site http://www.promitheaspirforos.gr/

  Όπως λέει κι ο alexisp ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

  Τέλος για τις επιδώσεις το youtube ειναι γεμάτο με ηλεκτρικές μηχανές κι αυτοκίνητα που ριχνουν τόνους σκόνη στα ΕΚ που προσπαθούν να τα φτάσουν. Μην ξεχνάμε οτι ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ροπή απο τις μηδέν στροφές.


 4. Το αστείο είναι ότι μετά από 150 χρόνια που δεν βρέθηκε λύση για την ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν άνθρωποι που δήθεν πιστεύουν ακόμα σε αυτήν. Καλή η ηλεκτροκίνηση για τα παιχνίδια των φοιτητών-μαθητών στις διάφορες σχολές, ή τα διάφορα πολιτικά-οικονομικά παιχνίδια δημοτικών αρχόντων και πολιτικών (συνήθως πράσινων). Και άντε να κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά οχήματα σε χώρες όπου το ρεύμα προέρχεται από ήλιο, νερό ή αέρα, αλλά στην Ελλάδα όπου το ρεύμα είναι η πιο βρώμικη ενέργεια, ποιος ο σκοπός τους; Και μη ξεχνάμε ότι η ενέργεια ακόμη αποθηκεύεται σε μπαταρίες, άλλο ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο (κόστος και μόλυνση κατά την αντικατάσταση, χρόνος φόρτισης, βάρος κλπ.)

  Apapapaaaaaaaa τι μισος είναι αυτό?

  "παιχνίδια των φοιτητών-μαθητών στις διάφορες σχολές" είχαν χαρακτηριστεί και τα πρώτα αεροπλάνα άσε που τα "διάφορα πολιτικά-οικονομικά παιχνίδια δημοτικών αρχόντων και πολιτικών" είναι αυτά που μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε σήμερα και δεν έχει διαφορά αν ήταν (είναι) πράσινοι ή ζουζουνί με ρόζ ελεφαντάκια.

  Πριν απο καιρό διάβασα το αρθο ενός μαινόμενου πολέμιου των ηλεκρτικών αυτοκινήτων που τόνιζε οτι μόνο οικολογικά δεν είναι για τους ίδιους περίπου λόγους που αναφέρεις κι εσυ. Νομίζω οτι δεν είναι σωστή αντιμετώπιση αυτή.

  Η παραγωγή ρευματος εδώ και χρόνια έχει απομακρυνθεί απο τις βρώμικες πηγές της. Το αν στην Ελλάδα θέλουμε να εγκαινιάζουμε μονάδες λιγνήτη αντί για αιολικά πάρκα είναι δικό μας σφάλμα κι όχι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  Απο την ώρα που η αγορά γέμισε με gadgets που χρησιμοποιούν μπαταρίες η εξέληξη στην τεχνολογία τους έχει αρχίσει να τρέχει αντι για την στασιμοτητα των τελευταίων 150 χρόνων όπως αναφέρεις. Ηδη έχει πολαπλασιαστεί η χωριτικότητά τους και χρησιμοποιούνται υλικά ασφαλή για το περιβάλλον. Σύκγρινε μόνο την μπαταρία του πρώτου σου κινητού με αυτή του σημερινού σου.

  Μόλις λυθεί το πρόβλημα της ταχύτητας επαναφόρτησης, που είναι κατά τη γνώμη μου το μοναδικό πρόβλημα, δεν θα υπάρχει λόγος να μην έχουμε ηλεκτρικά. Ας μήν ξεχνάμε οτι ο μόνος λόγος που αρχικά είχαν κυριαρχίσει οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σε σχέση με τους ηλεκρτικούς ήταν η πολύ χαμηλή τιμή του πετρελαίου.

  Η μήπως να βάλω ενα twin turbo 0,03 cc στο laptop μου?

  http://drivinganarch...-post_1344.html

  http://drivinganarch...og-post_29.html

  http://drivinganarch...og-post_28.html

  Δέστε κι αυτά για περισσότερες λεπτομέρειες.

  Εννοήται οτι τέτοιες ενέργειες θα έπρεπε να βοηθούνται αντι να χλευάζονται, ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας.


 5. Δηλαδή σε όσους δεν έχουν κάνει ατυχηματα και δεν έχουν πάρει κλήση τα τριά (ας πούμε) τελευταία χρόνια θα τους γίνει αντίστηχη μείωση ασφαλίστρων ή απλώς βρήκαν μια δικαιολογία για ακατάσχετη αύξηση στους υπολοίπους?

  Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα τέλη που ενσωματόνονται στη βενζίνη, την πεζοδρόμηση της Πανεπιστιμίου κλπ......κλπ.....

  Ε! πάω το ποδήλατο στον Κασιμάτη για ανανέωση κι ας σκυλοβρωμάω με την αφιξή μου στο γραφείο.


 6. Μπορει να ακουγομαι γραφικος, συντηρητικος, υπερβολικος. Παλιομοδιτης. Δεν με πειραζει καθολου.

  Τιμη μου.

  Και δεν θεωρω εξ ορισμου χερα εναν οδηγο evo ουτε κουλο τον οδηγο ατος. Απο τους 2 κουλους παντως προτιμω τον οδηγο του ατος

  Βασικά εγώ προτιμώ αυτόν που οδηγεί κάτω απο τις εκάστοτε δυνατότητες του αυτοκινήτου/δρόμου.

  Και μη μου πείτε τώρα οτι στον αγώνα πας στα όρια γιατί αυτό δεν ήταν αγώνας, ατύχημα που περίμενε να συμβεί ήταν.

  nikosenna: Επιμένω οτι φταίει και ο οδηγός.


 7. φταίει και ο οδηγός που συμμετείχε σε έναν πρόχειρα οργανωμένο αγώνα.

  Φυσικά φταίει και ο οδηγός!!! Ας μην έμπαινε να τρέξει βλέποντας αυτό το μπάχαλο. Αν οδηγούσε στα λιμανάκια (λεω εγω τώρα), θα ήταν πιο προσεκτικός. Αλλά είδε "πιστα" και είπε: ...τώρα θα το λιώσω.

  Ότι και να πούμε όμως δεν πιστεύω οτι θα αλλάξει κάτι. Και την επόμενη φορά που θα βγεί ο "γερμανός" και θα μας πεί παράγκα, πάλι θα γίνουμε τούρκοι απο το θυμό μας.

  Είναι γεγονός οτι με τόσο ποσοστό διαφθοράς και ωχαδελφισμού δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για νόμους, ελέγχους, παιδεία, προδιαγραφές, οργάνωση κλπ.

  Οταν μπορώ να κάνω το φάκελο ενος αυτοκινήτου να "χαθεί", να το περάσω ΚΤΕΟ (και τι σκ@τ@ είναι το ΚΤΕΟ τελικά εκτός απο άλλο ένα εισπρακτικό μέσο) ενώ είναι χρόνια σε ακινησία. Όταν μπορώ να βγάλω σε mercedes 3ετίας (τρια οχι τριάντα) πινακίδες αντίκας και μετά να την πηγαίνω ταξιδάκι στην ευρώπη για διακοπές με όλη την οικογένεια (και να θεωρώ το εαυτό μου μάγκα)

  Η όλη κουβέντα μου θυμίζει το κλάμα μιας κοπέλας σε δικαστήριο, που περίμενα, για ένα οδηγό αυτοκινήτου που σκότωσε τον αδελφό της με το φτιαγμένο παπάκι, χωρίς κράνος και με σαγιονάρες:

  "... αν είχε πάει λιιιγο πιο 'κεί θα τον είχε γλυτώσει"

  Ποιός φταίει? Δεν έχει κανένα νόημα να το ψάξουμε γιατί δεν θα γίνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση πραγματικά. Όσο περίεργο και να σας φανεί φταίμε και 'μείς. Φταίω κι εγώ.

  Ας αναπαυτεί η ψυχή του μικρού.

  ΣΣ. Μάλλον ξύπνησα ανάποδα σήμερα


 8. Φίλοι μου,
  Ζητώ συγνώμη για την ενόχληση αλλά απ' ότι φαίνεται ο δαίμων του 3D χτύπησε (πάλι) την πόρτα του υπολογιστή μου.
  Εκ παραδρομής, κεκτημένης ταχύτητας, κούρασης κλπ. κλπ. Τοποθέτησα λάθος λογότυπο στο wallpaper.
  Μην σας πιάνει πανικός όμως, η διαφόρά δεν είναι μεγάλη γιαυτό και το νέο αρχείο έχει το ίδιο όνομα με το παλαιό.
  http://www.abimation..._Wallpaper1.jpg
  Αν δε σας είναι δύσκολο αντικαταστήστε το για να έχετε την σωστή version.

  Ευχαριστώ


  Σύντομα θα υπάρξει και νέο εντελώς διαφορετικό wallpaper


 9. συγχαρητηρια abi !

  το χρυσο κανει την διαφορα....

  ...μην δεις χρυσό εσυ, σε πιάνει μια έπαρση ε? punk.gif

  Καλή ιδέα!!!

  Ποιος θα μπορούσε να το κάνει με του που θα ανεβάσουμε το νέο μας logo?

  Το 'χω πρόεδρε


 10. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να παραμείνουν ως έχουν ή αν θέλετε κάτι σχετικό με το νέο σήμα, να βγούν έτσι πάλι σε ασημί και μαύρο:

  Sticker_1.jpg

  Το νέο λογότυπο, έτσι κι αλλοιώς, δέν σχεδιάστικε για να γίνει αυτοκόλλητο αυτοκινήτου!


 11. Μάλιστα, τώρα πολύ καλύτερο!!!

  Μ' αρέσει!!!

  ΥΓ: Για στείλε και στους mod το "πολιτικοποιημένο" να δούμε αν θα πάρει έγκριση... Όχι τίποτα άλλο, από περιέργεια...

  Το έστειλα!!!!

  Έφαγε πόρτα girl_cray2.gif


 12. G@moto έγραψα ολόκληρο κατεβατό και κράσαρε το firefox

  Πάμε παλι απο την αρχή

  Λοιπόν πρόεδρε δεν χρειάζεται να ευχαριστείς, θα είναι και δικό μου logo, γουστάρω που το φτιάχνω και θέλω να βγεί καλό.

  Επίσης, όπως έχω ξαναπεί, δεν παίζει με τίποτα παρεξήγηση. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έχω ακούσει........

  Φίλοι μου! το θέμα με την συγκεκριμένη λύση είναι ότι βασικά "παίζουμε" με μιά οφθαλμαπάτη. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω:

  Η κάθε, λοιπόν, πλευρά μιάς ακτίνας του αστεριού χωρίζεται αρχικά σε ίσα κομμάτια. Αυτά γίνονται οι βάσεις ισοσκελών τριγώνων (αυτά που λέτε γραμμές) που έχουν κορυφή τον κύκλο.

  Για κάθε τέτοιο τρίγωνο (γραμμή) υπάρχει δίπλα του ένα αντιθέτου χρώματος με βάση τον κύκλο και κορυφή το αστέρι. Γιαυτό και δεν έχει νόημα να μου λέτε να αλλάξω την φορά των "γραμμών".

  Στο τελευταίο τώρα logo η βάση του κάθε τριγώνου (γραμμής) έγινε μέση ενός ρόμβου.

  Επιδή όμως η απόσταση απο τον κύκλο είναι πολύ μεγαλύτερη απο την απόσταση απο το κέντρο του άστρου φαίνονται οι "γραμμές" πιό χοντρές (the tsatsara effect).

  Μια λύση γιαυτό είναι να διπλασιάσω τον αριθμό των εσωτερικών τριγώνων, πράγμα που θα φτιάξω σύντομα.

  Η εύκολη λύση θα ήταν να αντικαταστήσω τα τρίγωνα (γραμμές) με ένα απλό ντεγκραντέ. Όμως εκτός του ότι δεν μου αρέσουν τα ντεγκραντέ σε λογότυπα θα γίνει πολύ καθαρό το αστέρι με κίνδυνο πάλι να φάμε ξύλο.

  Μια άλλη πιο δύσκολη και χρονοβόρα λύση είναι να χρησημοποιήσω κύκλους αντι για τρίγωνα. Θα μου δώσετε λίγο χρόνο να βγάλω άκρη πως θα το κάνω.

  I'll be back


 13. Παίδες χωρίς παρεξήγηση, αλλά είδατε όλα τα προηγούμενα?

  Χωρίς τις γραμμές να μπαίνουν στο αστέρι υπάρχουν!

  Λευκό και μαύρο απλά δεν είναι τόσο εμφανές το αστέρι έτσι.

  Αν το κάνω invert όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος είναι τόσο καθαρό που μαλλον θα φάμε ξύλο.

  Στη συγκεκριμένη λύση αν μισοκλείσετε τα μάτια σας ή μικρύνετε την φωτογραφία ή απομακρυνθείτε απο την οθόνη, θα δείτε ότι έτσι φαίνετε το αστέρι πιο καθαρά και σαν 3D. Χωρίς όμως να μας κυνηγάει κανείς.

  Τέλος πάντων θα συνεχίσω να το παιδεύω μήπως βρώ καμιά άλλη λύση.

  Πάντως συνεχίστε να δίνετε ιδέες και ποιός ξέρει μπορεί να μας "κάτσει" κάτι.

  Αν σας στείλω ένα που είναι λιγάκι ακρο-πολιτικοποιημένο θα φάω πολύ ξύλο?


 14. Το δεύτερο είναι πολύ ωραίο!Το πρώτο μου θυμίζει σήμα lancia, porsche κτλ. ενώ το δεύτερο είναι κοντά στο σήμα το δικό μας...

  Χμμμμ σα να 'χεις λίγο δίκιο. Εκτός λοιπόν αν πάμε σε άλλου είδους τρίγωνο, προτείνω όπως είπα πρίν κάτι τέτοιο:

  MB_Club_19_resize.jpg


 15. Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να πώ τα εξής:

  Κατ' αρχήν αν και οπαδός του στρογγυλού (Νο1) λογότυπου στα συγκεκριμένα προτιμώ την ασπίδα. Μπορώ να την δουλέψω έτσι ώστε να μη θυμίζει τόοοοοοοσο πολύ στρατιωτικό αλλά και πάλι το τελευταίο ήταν αρκετά στρογγυλεμένο ώστε να ξεφέυγει.

  Επι του αστεριού ελπίζω να κατάφερα αυτό που ήθελε ο πρόεδρος είναι πολύ πιο έντονο το άστρο μας τώρα.

  Το κακό με τη συγκεκριμένη λύση, είναι ότι το αστέρι φαίνεται πιά αυτούσιο στη μέση και ουχί παραποιημένο κατα το ελάχιστο οπότε έχω την ετνύπωση ότι θα φάμε ξύλο.

  Έλεγα να δοκιμάσω το προιγούμενο αστέρι στο Νο 1 τι λέτε?

  Επίσης μου άρεσε στην αρχική ασπίδα που οι γραμμές έβγαιναν έξω εσείς?

  MB_Club_18_resize.jpg


 16. offtopic8mg.gifΈγινε κατι με το site ή μόνο εγώ είχα πρόβλημα να μπώ?

  Στο θέμα μας τώρα. Πρόεδρε μιας και δεν έπιασα πλήρως το αίτημά σου έκανα τα ακόλουθα.

  Sorry για την τηλεφωνική μου εξαφάνιση αλλά κατα λάθος είχα κλειστό το κινητό όλη μέρα.

  MB_Club_16_resize.jpgMB_Club_17_resize.jpg


 17. Ορίστε η άποψη 15 στην οποία ακολούθισα το τριγωνικό φορμά, μιας και είδα οτι είναι πολύ δημοφιλέςpleasantry.gif

  Με στρογγυλεμένες όμως γωνίες για να είναι και φιλικό προς τις ηλικίες κάτω των 5 (Fisher Price version)

  MB_Club_15_resize.jpg

×