Jump to content
Sign in to follow this  
ts_dimitris

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Recommended Posts

Η ΕΠΕΙΑ για τις εταιρείες Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς Ζημιών και Commercial Value (up date)

Στην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια Ζημιών και Commercial Value προχώρησε με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ. Η ΕΠΕΙΑ στην ανακοίνωση της, δεν αναφέρεται αναλυτικά στους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγο μετά την επίσημη απόφαση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών.

Πάντως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των παραπάνω εταιρειών είχε γίνει και πέρυσι τον Ιούλιο. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ έχει ως εξής:

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2009 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών (Α.Ε.Α.Ζ.)», ΑΡ.Μ.Α.Ε. 31369/05/Β/94/008, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2009 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

Επίσης, απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών που η εταιρία τηρεί σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.

παρτε και το δημοσιευμα απο την ναυτεμπορικη που τα λεει αναλυτικα,ποιες εταιρειες αφορα

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/26/1668542.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

επίσης έμαθα ότι δέσμευσαν και τα περιουσιακά στοιχεία της νεοαποκτηθείσας από την Ασπίδα ,proton...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έμαθα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα σαν εταιρεία, και ότι η ανακοίνωση αφορά τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Λένε ότι απλά κάνουν πόλεμο στον Ψωμιάδη για να την πουλήσει με τέτοιες κινήσεις.

Μου το είπε η ασφαλίστριά μου που συνεργάζεται με όλες τις ασφάλειες, γιατί την πήρα τηλέφωνο αν χρειάζεται να κόψω όλα τα συμβόλαια που έχω (3 αμάξια, σπίτια , ζωής κλπ.) και να τα γυρίσουμε σε άλλη εταιρεία.

Προς το παρόν μου είπε να κάτσω στα αυγά μου. Επειδή συνεργάζομαι πολλά χρόνια με τη γυναίκα και έχω πάρει και λεφτά από την Ασπίδα όταν χτύπησα με τη μηχανή και μπήκα σε εντατικές, την πιστεύω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O κολλητος μου ειναι ασφαλιστης στην ασπις προνοια και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα......

Share this post


Link to post
Share on other sites

και εμενα μου το επιβεβαιωσε ο ασφαλιστης μου.οτι δηλ εχει να κανει με την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου,και δεν συντρεχει λογος ανησυχιας .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ασπίς Πρόνοια: Κρίσιμες μέρες για την εταιρεία Η εγγυητική επιστολή ύψους 500 εκατ. ευρώεξετάζεται από την ΕΠΕΙΑ, η οποία και θα αποφασίσει εάν θα δοθεί τοαπαραίτητο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικούκεφαλαίου.

Το ενδεχόμενο παράτασης της διορίας στην Ασπίς Πρόνοια μέχρι τοτέλος της εβδομάδας για τη λήψη αποφάσεων φαίνεται ότι εξεταζόταν τιςτελευταίες ημέρες από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης(ΕΠΕΙΑ).

Η εποπτική αρχή που θα συνεδριάσει σήμερα αναμένεται να συγκεντρώσειτις γνωματεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για την εγγυητική επιστολήύψους 500 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι προσκόμισε η Ασπίς Πρόνοια μαζί μετις δύο επιστολές πρόθεσης (Letters of Intend) ξένων επενδυτών για τησυμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα τις εξετάσει και θααποφασίσει για την ανάκληση ή όχι της άδειας λειτουργίας της εταιρείαςείτε σήμερα είτε το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Ασπίς Πρόνοια, κ. Π. Ψωμιάδης τονίζει στην «Η» δενθέλει προθεσμία ολίγων ημερών για να μπουν τα χρήματα στην εταιρεία.

Η εγγυητική επιστολή, που -όπως λέγεται- έχει εκδοθεί στο Λονδίνο,εξετάζεται από την ΕΠΕΙΑ, η οποία και θα αποφασίσει εάν θα δοθεί τοαπαραίτητο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικούκεφαλαίου. Σε περίπτωση που δεν δοθεί η παράταση αυτή, τότε η διοίκησητης Ασπίς Πρόνοια θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση των ιδίων κεφαλαίωντης κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης εγγυητικής επιστολής.

Συμμετοχές

Σε ό,τι αφορά την αύξηση μετοχικούκεφαλαίου, ο βασικός μέτοχος του ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης δήλωνε ότιέχει συγκεντρώσει κεφάλαια και περιμένει κάποιες στρατηγικές συμμετοχέςγια τη συμπλήρωση του ποσού των 205 εκατ. ευρώ που του έχει ζητηθεί απότην ΕΠΕΙΑ. Το χρονικό δρομολόγιο προς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίουστην Ασπίς Πρόνοια ξεκινά στις 21 Απριλίου, όταν αποφασίστηκε ηδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων στις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑκαι ΑΕΑΖ.

Oι αποφάσεις αυτές δρομολόγησαν και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου,που αρχικά ήταν 150 εκατ. ευρώ και στις 28 Αυγούστου με νέα γενικήσυνέλευση αποφασίστηκε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 205εκατ. ευρώ. Πάντως, τα δύο σενάρια που κυριαρχούν είναι ότι ή η ΕΠΕΙΑθα λάβει άμεσα αποφάσεις θέλοντας να ξεκαθαρίσει το θέμα ή ότι θααφήσει την «καυτή πατάτα» για μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν επόπτης κ. Πέτσας έχει ακόμη δύο χρόνιαθητείας, αλλά επειδή θεωρείται πρόσωπο που προέρχεται από τοκυβερνητικό «στρατόπεδο» ενδέχεται να παραχωρήσει τη θέση του στηνπερίπτωση κυβερνητικής αλλαγής.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι γύρω από την ανάκληση τηςάδειας λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοιας είχε στηθεί την προηγούμενηεβδομάδα ένα ατέλειωτο «γαϊτανάκι» φημολογίας, στο οποίο συμμετείχεάθελά του και ο ίδιος ο κ. Πέτσας, όταν με δηλώσεις του σε οικονομικήεφημερίδα δήλωνε «απαισιόδοξος» για τις εξελίξεις.

Απώλειες

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η ΑσπίςΠρόνοια Γενικών Ασφαλειών έχει πληρώσει βαρύ κόστος καθώς έχει χάσειμεγάλο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτου (συνολικά περίπου 30%) εξαιτίαςτων συνεχών φημών για την πορεία της εταιρείας. Ταυτόχρονα ένα μεγάλομέρος του ασφαλιστικού δικτύου αλλά και των μεσιτών με τους οποίουςσυνεργάζονταν έχει εγκαταλείψει την εταιρεία αναζητώντας άλλεςσυνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην τροπολογία που πέρασε στα τέλη Ιουλίου από τοθερινό τμήμα της Βουλής αναφέρεται ξεκάθαρα ότι για τα συμβόλαια ζωήςπου έχουν οι καταναλωτές σε εταιρείες που ανακαλείται η άδεια τους ήβρίσκονται σε εκκαθάριση θα εγγυάται το κράτος. Επίσης, θα τοποθετείταιειδικός κρατικός εκκαθαριστής ο οποίος θα διοχετεύει τα συμβόλαια αυτάσε άλλες υγιείς εταιρείες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή πολλά ακούγονται, σύμφωνα με σημερινό άρθρο στο sofokleous.gr δεν πρόκεται για εγγυητική επιστολή, αλλά για πρόθεση χρηματοδότησης (letter of intent), δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα χρήματα θα δοθούν. Επομένως, κανονικά θα έπρεπε η εταιρία να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Όσο συνεχίζεται η ανοχή του κράτους κάποιοι θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με θύματα τους πελάτες-καταναλωτές. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια στην ψωροσκώσταινα. Και μη μου πει κανείς ότι πρέπει να βοηθηθεί η εταιρεία, διότι θα έπρεπε να μην επιτραπεί να συνεχίσει τη λειτουργία της, εφόσον υπήρχε πρόβλημα εδώ και καιρό. Τί θα γίνει με τους ασφαλισμένους όταν θα αρνηθεί να πληρώσει αποζημιώσεις και θα πάψουν να ισχύουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια; Και δεν μιλάμε για ασφάλειες αυτοκινήτων που θα χάσεις 500-100 ευρώ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που πληρώνουν συνταξιοδοτικά και θα χάσουν αποταμιεύσεις ζωής. Πάλι το κράτος και φυσικά ο Έλληνας φορολογούμενος θα την πληρώσει; Βεβαίως, και οι υπάλληλοι που θα χάσουν τη δουλειά τους. Κανένας άλλος. Τα "κεφάλια" θα πίνουν το μαρτίνι τους στο 10μετρο σκάφος με τους φίλους τους πολιτικούς. Εις υγείαν των κορόϊδων λοιπόν!

Βαρέθηκα ρε παιδιά, βαρέθηκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×