Jump to content
  • entries
    4
  • comments
    5
  • views
    2,676

22/11/2009

mauros200aris

875 views

22/11/2009

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω σε ένα blog τις μετατροπές που έχω κάνει στο αυτοκίνητό μου και τις εμπειρίες μου μέσα από αυτές έως τώρα. Μερικές ήταν after market που στο τέλος είτε απορρίφθηκαν από εμένα, είτε εκλάπησαν(αεροτομή) από κάποιον ασυνείδητο. Τα υπόλοιπα είναι όλα original Mercedes ανταλλακτικά και accessories που μεταμόρφωσαν την CL203 μου από απλή έκδοση σε Evolution και με κάποιο καλό εξοπλισμό. Βέβαια δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του δικού μου με του Φώτη αλλά αυτός http://www.mbclub.gr/forum/public/style_emoticons/default/sarcastic_hand.gif http://www.mbclub.gr...tyle_emoticons/default/chair.gif είναι και ο άνθρωπος που με "έβαλε" στη πρίζα http://www.mbclub.gr...tyle_emoticons/default/help.gif για αυτές τις αλλαγές χωρίς να βγάζω την ουρά μου απ'έξω... http://www.mbclub.gr...tyle_emoticons/default/pardon.gif μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια όσων αφορά τις αλλαγές.

Θα ξεκινήσω πρώτα απ'όλα με το θέμα του ήχου.

Στις αρχές που αγόρασα το αυτοκίνητο αυτό, είχε το "φτωχό" Audio20. Νομίζοντας ότι δεν μπορεί να παίξει mp3 με κανένα τρόπο, αγόρασα τότε το Auxgate I-Sotec(auxgate)για να μπορώ να συνδέω σε αυτόν τον ενισχυτή mp3 players και να ακούω σαν άνθρωπος μουσική. Ο τρόπος που δούλευε με έκανε να το ξανασκεφτώ μετά από ένα εξάμηνο και ήταν αυτός που με έκανε να ξεκινήσω ένα πρότζεκτ με after market 2din οθόνη που τα συνδύαζε όλα(mp3 από usb, card reader, navigation, bluetooth ανοιχτή συνομιλία κλπ.)Project 2DIN.

Όλα καλά και τότε με πολλές ώρες εργασίας για αυτό το οπτικό αποτέλεσμα.

Τότε ήρθε και η σειρά να αλλαχτούν τα ηχεία στις πόρτες και τα τουΐτερ στα τριγωνάκια των καθρεφτών. Τα μαμά ηχεία όφειλαν τον μπάσο ήχο που έβγαζαν στο ότι ήταν χάρτινα τα ηχεία, απλά δηλαδή και στο ότι ήταν μέσα σε ένα πλαστικό κουτί που η πίσω πλευρά τους δεν έβγαινε μέσα στη πόρτα επειδή ήταν καλυμμένη με αυτό το πλαστικό κουτί. Έτσι και δημιουργούσε μπάσο. Οι ίντσες των μαμά ηχείων μπροστά είναι 5,5 και των πίσω που βρίσκονται πάλι στις πόρτες αλλά στο πίσω μέρος τους είναι εάν θυμάμαι καλά, 5 ίντσες. Ο καθαρός ήχος προήλθε με την αλλαγή των τουΐτερ με καλύτερα after market στα τριγωνάκια των καθρεφτών και αλλαγή των μαμά ηχείων σε καλύτερα after market επίσης, με μεγαλύτερες διαστάσεις. 6.5 ίντσες τα μπροστινά αντί 5.5 και 6 ίντσες πίσω αντί για 5. Μεγάλωσαν δηλαδή κατά μία ίντσα και εγκαταστάθηκαν χωρίς περαιτέρω αλλαγές στις πόρτες παρά μόνο αλλάχτηκαν οι βάσεις τους για να δεχτούν την μία ίντσα παραπάνω. Οι ταπετσαρίες κούμπωσαν ξανά χωρίς να πατάνε τα ηχεία και παρόμοιες καταστάσεις. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι οι πόρτες μπορούν να δεχτούν και μεγαλύτερα ηχεία εάν θέλετε κάτι καλύτερο.

Όλες αυτές οι αλλαγές μου κόστισαν τότε περίπου στα 800 ευρώ. Και παρόλα αυτά, εκτός των ηχείων, δεν ήμουν ικανοποιημένος με το αισθητικό και κυρίως το λειτουργικό αποτέλεσμα της οθόνης.

Έτσι και μετά από ένα εξάμηνο ξαναμπήκα στη πρίζα να βάλω κάτι εργοστασιακό για να τελειώνω. Κατέληξα να αγοράσω από το EBAY το Command APS με γνήσιους χάρτες. Η αγορά κόστισε μόλις τα 550 ευρώ. Σκοπός μου ήταν να βάλω πάνω το ipod kit για να μπορώ να ακούω και mp3 που ήταν πάντα το ζητούμενο αλλά και πάλι αυτό το option δεν μου άρεσε γιατί με περιόριζε μόνο στην αγορά ενός ipod και τίποτε άλλο. Έτσι αποφάσισα να το ψάξω παραπάνω για το αν παίρνει aux-in το εργοστασιακό ηχοσύστημα και έτσι ανακάλυψα ότι όχι μόνο παίρνει αλλά έχει και την καλωδίωση έτοιμη στο αυτοκίνητο μέσα κουμπωμένη πάνω στο ηχοσύστημα aux-in. Έτσι κατάλαβα ότι εάν ψαχνόμουν από την αρχή δεν θα είχα κάνει όλη αυτή την ιστορία και θα έπαιζα mp3 και με το τίμιο τελικά audio20. Παρόλα αυτά δεν το μετάνιωσα για την αλλαγή όλων αυτών διότι μέσα από αυτά έμαθα πολλά πράγματα για το αυτοκίνητό μου που δεν θα τα γνώριζα αλλιώς. Δεν θα ήξερα πως να λύσω το ταμπλό, δεν θα ήξερα τις φύσες τι κάνουν, δεν θα ήξερα πως λύνουν οι πόρτες κλπ. Μέχρι στιγμής δεν χρειάζομαι κάτι άλλο από το ηχοσύστημά μου.

Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι η κεραία του GPS μπήκε όπως μπαίνει και από το εργοστάσιο. Κάτω από το κεντρικό σημείο του πάνω μέρος του ταμπλό.

Αυτά όσον αφορά τον ήχο από εμένα.

Η επόμενη αλλαγή που έγινε αφορούσε στις ζάντες. Φορούσα μαμά 16άρες 205/55. Ψαχνόμουν πολύ καιρό για να βρω γνήσιες μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση και τιμή. Άξιζε ο κόπος όμως καθότι δεν με πίεζε να κάνω καμιά αλλαγή ελαστικών λόγω φθοράς στα 16άρια και οπότε είχα όλο το καιρό να βρω αυτό που ήθελα σε μια λογική τιμή. Επιλογές υπήρχαν πάντα σε αυτό το θέμα αλλά δεν πίστευα ότι άξιζαν τα χρήματα που ζήταγαν για σκέτες ζάντες. Τελικά βρέθηκαν σε τιμή λογική οι 17άρες ζάντες οι ασύμμετρες της evolution σε πολύ καλή κατάσταση. Κόστος αυτών περί τα 650 ευρώ. Τοποθετήθηκαν και σειρά είχαν τα ελαστικά. Εγκαταστάθηκαν τα Pirelli PZero Nero ΜΟ με διαστάσεις τις γνωστές όλων μας 225/45/17 μπροστά και 245/40/17 πίσω με κόστος 650 ευρώ. Αποτέλεσμα αισθητικό;; Πολύ καλό και καμιά σχέση με τις 16άρες. Άλλαξε όλο το αυτοκίνητο προς το καλύτερο. Μία από τις αλλαγές που αξίζει να γίνει εάν έχει 16άρες μαμά.

Ενδιάμεσα στο διάστημα αυτό είχα βρεί και παρήγγειλα από το EBAY επίσης μια αεροτομή σε αρκετά καλή τιμή (45 ευρώ) αλλά όπως αποδείχθηκε αργότερα στο φόρουμ, πολύ αμφιλεγόμενη αισθητικά αεροτομούλα.

Το θέμα πάντως είναι ότι μετά από λίγο καιρό η αεροτομή αυτή εκλάπη από κάποιο τομάρι που πιθανόν να είδε τις φωτό στο ίντερνετ, να εντόπισε το αυτοκίνητο με κάποιο τρόπο και μια μέρα η αεροτομή είχε γίνει "καπνός" που λέει ο λόγος. Σε κάποιον προφανώς και άρεσε. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι δεν κατηγορώ κανέναν από το mbclub.gr διότι το ίντερνετ είναι τεράστιο και ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί και δεύτερον μπορεί να συνέβαινε και χωρίς τη δημοσίευση των φωτό αυτών.

Κουράστηκα να γράφω...το blog θα συνεχιστεί σύντομα.0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×