Jump to content

abi

Members
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

abi last won the day on January 7

abi had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About abi

 • Rank
  1st GEAR

Previous Fields

 • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  C 200 Sports Coupe Evolution
 • ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ
  VW Beetle 1600cc 1970 USA, BMW F650CS (scarver)

Profile Information

 • ΦΥΛΟ
  Male
 • ΠΕΡΙΟΧΗ
  Βουλιαγμένη
 • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  SciFi, Sailing, Radio Controlled Sailing, Judo, CGI

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.abimation.eu
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2,620 profile views
 1. Χμμμ και νόμιζα οτι εγώ τα βλέπω ολα μαύρα............όμως δεν μπορώ να πω οτι διαφωνώ κι όλας. Οσο για το Reva.... έχω δηλώσει επανηλημένως οτι περιμένω να βγεί (οπου να 'ναι) το ηλεκτρικό Smart, μην μας πετάξουν εξω κι απο το club Πάντα φιλικά και με καλή διάθεση. Μα φυσικά.
 2. Sorry που δεν είμουν ξεκάθαρος, αλλά στο μυαλό μου η εξέληξη του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου συμβαδίζει με την εξέληξη των ΑΠΕ. Εννοήται οτι πρέπει να απαλαγούμε απο ορυκτά και πυρηνικά για την παραγωγή ενέργειας, αν και αν θυμάμαι καλά δεν έχουμε πυρηνικά στην Ελλάδα :-) Είμαστε μια χώρα με εκπληκτικό δυναμικό σε ηλιακή, αιολική, κύματική (θαλάσσια κύματα) κλπ. ενέργεια και παρόλα αυτά είμαστε ουραγός στην χρήση τους. Χάρικα ιδιαίτερα που διάβασα απο τον alexisp οτι η δυτική Μακεδονία έχει προχωρίσει γιατί εγώ όλο προβλήματα βρίσκω μπροστά μου. Το άλλο πλεονέκτημα των ΑΠΕ που έχει άμεση ανάγκη η χώρα μας είναι η επιτόπου εγκατάσταση. Τα νησιά μας για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι ενεργειακά ανεξάρτητα με την συνδιασμένη χρήση δύο ή και παραπάνω μεθόδων και να καταργηθούν τα χιλιόμετρα καλωδίων που μολύνουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) των βυθό μας. Απο την άλλη κανένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλετα, παραγωγής δεν χρησιμοποιεί μπαταρίες με μόλυβδο. Είναι κι ο μόνος λόγος που δεν έχω μετατρέψει ακόμα τον σκαραβαίο μου όπως πολλοί τύποι που έχω βρεί στο web. Η Ρενό νομίζω έχει προτείνει μια λύση για τον χρόνο φόρτισης, έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες που αλλάζουν μεσα σε τρία λεπτά. Πας στο "βενζινάδικο" βγάζεις τις άδειες βάζεις γεμάτες κι έφυγες. Όσο για τα εξωτικά υλικά και τα ανθρακονήματα ήταν, πριν απο λίγα μονο χρόνια, εξωτικά και τώρα το λαπτοπ και το τηλεκατευθυνόμενό μου έχουν ανθρακονήματα. Meccano εννοείς τα παιχνίδια? Δεν είχαμε τέτοια στην εποχή μου. Δε νομίζω οτι η τελική παραγωγή θα ήταν με ξεβρακωμένα 127 και μπαταρίες varta. Θα συμφωνίσω μαζί σου για τις αρπαχτές και δυστυχώς κάθε φορά που ακούω για κάτι προτοποριακό στην Ελλάδα το μυαλό μου πάει σε δύο σκέψεις.....ή είναι αρπαχτή ή θα το θάψουν αυτοί που θέλουν να κάνουν αρπαχτή και τους χαλάει τη μόστρα. Πριν απο κανένα χρόνο διάβαζα για το "Το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά κτίριο στο Παλαιό Φάληρο...εξασφαλίζει οικονομία ενέργειας έως και 90%" Στην μελέτη του συμμετείχαν ΕΜΠ και ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Παρόλα αυτά κάποιος "πονηρός" απο την πολεοδομία είχε σταματίσει τις εργασίες κατασκευής γιατί λέει δεν υπήρχε πρόβλεψη για παροχή φυσικού αερίου....έλεος! Eχουν και site http://www.promitheaspirforos.gr/ Όπως λέει κι ο alexisp ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τέλος για τις επιδώσεις το youtube ειναι γεμάτο με ηλεκτρικές μηχανές κι αυτοκίνητα που ριχνουν τόνους σκόνη στα ΕΚ που προσπαθούν να τα φτάσουν. Μην ξεχνάμε οτι ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ροπή απο τις μηδέν στροφές.
 3. Apapapaaaaaaaa τι μισος είναι αυτό? "παιχνίδια των φοιτητών-μαθητών στις διάφορες σχολές" είχαν χαρακτηριστεί και τα πρώτα αεροπλάνα άσε που τα "διάφορα πολιτικά-οικονομικά παιχνίδια δημοτικών αρχόντων και πολιτικών" είναι αυτά που μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε σήμερα και δεν έχει διαφορά αν ήταν (είναι) πράσινοι ή ζουζουνί με ρόζ ελεφαντάκια. Πριν απο καιρό διάβασα το αρθο ενός μαινόμενου πολέμιου των ηλεκρτικών αυτοκινήτων που τόνιζε οτι μόνο οικολογικά δεν είναι για τους ίδιους περίπου λόγους που αναφέρεις κι εσυ. Νομίζω οτι δεν είναι σωστή αντιμετώπιση αυτή. Η παραγωγή ρευματος εδώ και χρόνια έχει απομακρυνθεί απο τις βρώμικες πηγές της. Το αν στην Ελλάδα θέλουμε να εγκαινιάζουμε μονάδες λιγνήτη αντί για αιολικά πάρκα είναι δικό μας σφάλμα κι όχι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Απο την ώρα που η αγορά γέμισε με gadgets που χρησιμοποιούν μπαταρίες η εξέληξη στην τεχνολογία τους έχει αρχίσει να τρέχει αντι για την στασιμοτητα των τελευταίων 150 χρόνων όπως αναφέρεις. Ηδη έχει πολαπλασιαστεί η χωριτικότητά τους και χρησιμοποιούνται υλικά ασφαλή για το περιβάλλον. Σύκγρινε μόνο την μπαταρία του πρώτου σου κινητού με αυτή του σημερινού σου. Μόλις λυθεί το πρόβλημα της ταχύτητας επαναφόρτησης, που είναι κατά τη γνώμη μου το μοναδικό πρόβλημα, δεν θα υπάρχει λόγος να μην έχουμε ηλεκτρικά. Ας μήν ξεχνάμε οτι ο μόνος λόγος που αρχικά είχαν κυριαρχίσει οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σε σχέση με τους ηλεκρτικούς ήταν η πολύ χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Η μήπως να βάλω ενα twin turbo 0,03 cc στο laptop μου? http://drivinganarch...-post_1344.html http://drivinganarch...og-post_29.html http://drivinganarch...og-post_28.html Δέστε κι αυτά για περισσότερες λεπτομέρειες. Εννοήται οτι τέτοιες ενέργειες θα έπρεπε να βοηθούνται αντι να χλευάζονται, ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας.
 4. Δηλαδή σε όσους δεν έχουν κάνει ατυχηματα και δεν έχουν πάρει κλήση τα τριά (ας πούμε) τελευταία χρόνια θα τους γίνει αντίστηχη μείωση ασφαλίστρων ή απλώς βρήκαν μια δικαιολογία για ακατάσχετη αύξηση στους υπολοίπους? Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα τέλη που ενσωματόνονται στη βενζίνη, την πεζοδρόμηση της Πανεπιστιμίου κλπ......κλπ..... Ε! πάω το ποδήλατο στον Κασιμάτη για ανανέωση κι ας σκυλοβρωμάω με την αφιξή μου στο γραφείο.
 5. Βασικά εγώ προτιμώ αυτόν που οδηγεί κάτω απο τις εκάστοτε δυνατότητες του αυτοκινήτου/δρόμου. Και μη μου πείτε τώρα οτι στον αγώνα πας στα όρια γιατί αυτό δεν ήταν αγώνας, ατύχημα που περίμενε να συμβεί ήταν. nikosenna: Επιμένω οτι φταίει και ο οδηγός.
 6. Φυσικά φταίει και ο οδηγός!!! Ας μην έμπαινε να τρέξει βλέποντας αυτό το μπάχαλο. Αν οδηγούσε στα λιμανάκια (λεω εγω τώρα), θα ήταν πιο προσεκτικός. Αλλά είδε "πιστα" και είπε: ...τώρα θα το λιώσω. Ότι και να πούμε όμως δεν πιστεύω οτι θα αλλάξει κάτι. Και την επόμενη φορά που θα βγεί ο "γερμανός" και θα μας πεί παράγκα, πάλι θα γίνουμε τούρκοι απο το θυμό μας. Είναι γεγονός οτι με τόσο ποσοστό διαφθοράς και ωχαδελφισμού δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για νόμους, ελέγχους, παιδεία, προδιαγραφές, οργάνωση κλπ. Οταν μπορώ να κάνω το φάκελο ενος αυτοκινήτου να "χαθεί", να το περάσω ΚΤΕΟ (και τι σκ@τ@ είναι το ΚΤΕΟ τελικά εκτός απο άλλο ένα εισπρακτικό μέσο) ενώ είναι χρόνια σε ακινησία. Όταν μπορώ να βγάλω σε mercedes 3ετίας (τρια οχι τριάντα) πινακίδες αντίκας και μετά να την πηγαίνω ταξιδάκι στην ευρώπη για διακοπές με όλη την οικογένεια (και να θεωρώ το εαυτό μου μάγκα) Η όλη κουβέντα μου θυμίζει το κλάμα μιας κοπέλας σε δικαστήριο, που περίμενα, για ένα οδηγό αυτοκινήτου που σκότωσε τον αδελφό της με το φτιαγμένο παπάκι, χωρίς κράνος και με σαγιονάρες: "... αν είχε πάει λιιιγο πιο 'κεί θα τον είχε γλυτώσει" Ποιός φταίει? Δεν έχει κανένα νόημα να το ψάξουμε γιατί δεν θα γίνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση πραγματικά. Όσο περίεργο και να σας φανεί φταίμε και 'μείς. Φταίω κι εγώ. Ας αναπαυτεί η ψυχή του μικρού. ΣΣ. Μάλλον ξύπνησα ανάποδα σήμερα
 7. Αν βγάλουν ηλεκτρικό το smart (και δεν είναι χρέπι) το πήρα με τη μια...
 8. Φίλοι μου, Ζητώ συγνώμη για την ενόχληση αλλά απ' ότι φαίνεται ο δαίμων του 3D χτύπησε (πάλι) την πόρτα του υπολογιστή μου. Εκ παραδρομής, κεκτημένης ταχύτητας, κούρασης κλπ. κλπ. Τοποθέτησα λάθος λογότυπο στο wallpaper. Μην σας πιάνει πανικός όμως, η διαφόρά δεν είναι μεγάλη γιαυτό και το νέο αρχείο έχει το ίδιο όνομα με το παλαιό. http://www.abimation..._Wallpaper1.jpg Αν δε σας είναι δύσκολο αντικαταστήστε το για να έχετε την σωστή version. Ευχαριστώ Σύντομα θα υπάρξει και νέο εντελώς διαφορετικό wallpaper
 9. abi

  Logo

  Κατι τέτοιο? http://www.abimation.eu/mbclub/Persona_Test_1.jpg
 10. abi

  Logo

  ...μην δεις χρυσό εσυ, σε πιάνει μια έπαρση ε? Το 'χω πρόεδρε
 11. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια Ορίστε και μια βελτιωμένη έκδοση για wallpaper στον υπολογιστή σας. http://www.abimation..._Wallpaper1.jpg
 12. abi

  Logo

  Τα αυτοκόλλητα μπορούν να παραμείνουν ως έχουν ή αν θέλετε κάτι σχετικό με το νέο σήμα, να βγούν έτσι πάλι σε ασημί και μαύρο: Το νέο λογότυπο, έτσι κι αλλοιώς, δέν σχεδιάστικε για να γίνει αυτοκόλλητο αυτοκινήτου!
 13. abi

  Logo

  Εννοείς το 4 απο τα πρώτα ή αυτής της σελίδας?
×