Jump to content
menios

Ανακλήσεις οχημάτων Μercedes Benz

Recommended Posts

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., σε συνεργασία με το... Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων των μοντέλων M-Class (BR 166), SLK (BR 172), C-Class (BR 204,205), GLK (BR 204), E-Class (BR 207,212), CL (BR 218), S-Class (BR 221,222), CLA (BR 117), GLA (BR 156), A-Class (BR 176), B-Class (BR 246), Vito, Viano, V-Class και Sprinter με κινητήρα ΟΜ651.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 589 οχήματα, ημερομηνίας παραγωγής από 02/2009 έως 11/2014, στα οποία ενδέχεται λόγω τοποθέτησης ενός λανθασμένου στεγανοποιητικού δακτυλίου να προκληθεί διαρροή λαδιού από τον εντατήρα καδένας του κινητήρα. 

Σε περίπτωση υπέρβασης του κατώτατου ορίου της στάθμης λαδιού στον κινητήρα, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί, σε περίπτωση μεγάλης διαρροής λαδιού, η πιθανότητα να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα. Γι αυτό το λόγο, γίνεται προληπτικά στα πλαίσια ανάκλησης, αντικατάσταση του στεγανοποιητικού δακτυλίου του εντατήρα καδένας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του στεγανοποιητικού δακτυλίου του εντατήρα καδένας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.

 

 

πηγη τρομακτικο σημερα

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

πόσα μοτέρ έχουν καεί για να κάνουν τέτοια ανάκληση μετά από 6 χρόνια???... όλη η γκάμα. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πόσα Mercedes με αυτά τα μοτέρ πουλήθηκαν στην Ελλάδα...ολοι οι αγοραστες μερκ δινουν ενα σκασμο παραδες και ειναι ησυχοι... 

 

τελικα μονο τα ιταλικα χαλανε 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλα τα αυτοκινητα χαλάνε.

Το θέμα ειναι για να μην χαλάσουν, να δώσει αντίστοιχα ο κάθε ένας απο εμάς τα χρήματα για τη χρήση που το θέλει.

Παράδειγμα δεν μπορείς να πάρεις ενα αυτοκινητο και να το κανείς 200 άλογα ενώ ο κατασκευαστής το δίνει με 100 άλογα,σίγουρα κάποια στιγμή θα βγάλει προβλήματα .

Οπως δεν μπορείς να πάρεις ενα suv και να θεωρείς ότι πήρες ενα wrangler και να πάρεις τα βουνά,σίγουρα κάποια στιγμή θα σπάσει.

Η ανακλήσεις όλων των εταιριών βασίζονται στο ρητό ´´´´ το προλαμβάνειν ειναι καλύτερο απο το αντιμετωπίζειν´´

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως το πρόβλημα εντοπίστηκε στον 2.143 κυβικών κινητήρα πετρελαίου. Το θέμα είναι ότι ο κινητήρας δεν μπαίνει στην CL άσχετοι είναι στην Μέρκ Ελλάς??

Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ για την ανάκληση, το θέμα είναι ότι άργησε η μαμά Μέρκ να το αναγνωρίσει οπότε όλο και κάποιος δύστυχος θα το ακριβοπλήρωσε... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανακαλούνται 3 εκατ. Mercedes diesel υπό τον φόβο των ρύπων.

Την απόφαση να ανακαλέσει περίπου τρία εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα Mercedes-Benz που κινούνται στους δρόμους της Ευρώπης ανακοίνωσε η Daimler. 
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιοκτήτρια ορισμένων εκ των κορυφαίων brands αυτοκινήτων, με επίσημη δήλωσή της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να «συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών ρύπων» στις ευρωπαϊκές πόλεις. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των βλαβερών παραγώγων που εκλύονται από τους κινητήρες της, συμπεριλαμβανομένων και επενδύσεων ύψους 220 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των κινητήρων των συγκεκριμένων οχημάτων.
Η απόφαση της Daimler για την ανάκληση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχαν ορισμένα κορυφαία στελέχη της Mercedes-Benz με τις γερμανικές αρχές σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν εν τέλει να πραγματοποιηθούν επιπλέον έλεγχοι στα οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφορικά με το ζήτημα. 
Μετά την παραδοχή της Volkswagen πριν από δύο χρόνια για συστηματική εξαπάτηση των τεστ εκπομπών ρύπων, ολόκληρη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε αυστηρό έλεγχο. Το πλήγμα για τη χώρα ήταν σημαντικό και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που θα εκθέσουν για ακόμη μία φορά τη βαριά της βιομηχανία.
«Η δημόσια συζήτηση για τους κινητήρες ντίζελ δημιουργεί αβεβαιότητα - ειδικά για τους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα για να καθησυχάσουμε τους οδηγούς των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία ντίζελ» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των μέτρων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτων Mercedes-Benz Ντίτερ Ζέτσε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 


∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηµεροµηνία: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018
Θέµα: Πρόγραµµα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz A-B-CLA-GLA-C-Class (ΚΣ 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253) για δηµιουργία επαρκούς γείωσης της κολόνας τιµονιού
 

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz A-B-CLA-GLA-C-Class (ΚΣ 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253). Η συγκεκριµένη ανάκληση περιλαµβάνει 3529 οχήµατα, παραγωγής ετών 2014 - 2015. Στα εµπλεκόµενα οχήµατα ενδέχεται η κολόνα τιµονιού να µην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασµό µε µια εσωτερική βλάβη των επαφών στη µονάδα διακοπτών της κολόνας τιµονιού θα µπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυµατισµού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήµατος. Η βλάβη επισηµαίνεται στον οδηγό εγκαίρως µέσω ενός προειδοποιητικού µηνύµατος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και µε την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή MercedesBenz, προκειµένου να δηµιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιµονιού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όποιος επισκεφτεί κάποιο συνεργείο για την ανάκληση ας γράψει δυο-τρία πράγματα σχετικά με την διαδικασία (π.χ. εαν χρειάζεται εκτενές λύσιμο του αυτοκινήτου, διάρκεια εργασιών, κλπ)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Παρασκευή έλαβα την επιστολή ,χρονος αποκατάστασης όπως με ενημερωσαν 2 ώρες ραντεβού τέλος του μήνα 

07EC160A-1E69-46EC-B82F-01B36D6BDDD8.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, thanasisxask said:

Είναι και το δικό μου για ανάκληση Β200 cdi 2/2014.

Άντε τώρα κλείσε ραντεβού τρέχα γύρευε ...29 του μηνός μου κλείσανε στην Λάμδα αλλά με αυτοκίνητο αντικατάστασης .

Μπορει χωρις αυτοκίνητο να είναι πιο σύντομα το ραντεβού 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Επισκεφθηκα την αντιπροσωπεια μετα απο τηλεφωνημα τους σχετκα με την εν λογω ανακληση.

Πηγα και τελειωσα σε ενα τεταρτο. 

Ηταν κατι πολυ ευκολο και απλο αλλα απαραιτητο.

 

https://www.gocar.gr/news/feed/23672,Anaklhsh_Mercedes-Benz.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aνάκληση για τους αερόσακους της Takata και για την Mercedes.

https://www.autoblog.gr/2019/09/13/anaklhsh-27390-autokinhta-ths-mercedes-sthn-ellada/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×