Jump to content
Sign in to follow this  
Andreas

Πολιτική Forum

Recommended Posts

Νομίζω πως πρέπει να σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίζουμε από εδώ και στο εξής τον κάθε πικραμένο που θα εγγράφεται στο forum για να αρχίζει flames με τα μέλη. Σε λίγο καιρό που ο κάθε ενας θα εγγράφεται για να μας τα χώσει και να ξεκινάει καυγάδες δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά.

Προτείνω το σύστημα των 4τροχών δηλαδή προειδοποίηση από τους mod και κατόπιν 15νθημερο suspend με post στο ανάλογο section για να παραδειγματίζονται και οι υπόλοιποι. Την 3 φορά διαγραφή από μέλος.

Νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε αμίλικτοι στους κανόνες λειτουργίας του forum και να είμαστε κόσμιοι στο πως εκφραζόμαστε γιατί μπορεί να ασχολούμαστε με αυτοκίνητα αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε συζητήσεις του πεζοδρομίου ούτε να προσβάλουμε τα υπόλοιπα μέλη.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει ήδη το σύστημα των βαθμών ποινής.

Θα εξαντλούμε όλα τα περιθώρια "επιμόρφωσης" και επαναφοράς στην τάξη με ομαλό τρόπο.

Σε αντίθεση περίπτωση τα μέτρα που προανέφερες θα εφαρμόζονται.

Θα πρέπει όμως να κάνουμε το παν να μη φτάνουμε σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να κρατήσουμε ψηλά τον πήχυ στην παρέα μας,θα πρέπει να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να το μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους.

Μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο,η χειρότερη τιμωρεία είναι η απομόνωση.

Με σωστή αντιμετώπιση και ορθό τρόπο σκέψης,μακριά από φανατισμούς και εκρηκτικές συμπεριφορές,το περιβάλλον θα διατηρηθεί στο επίπεδο που αρμόζει τόσο σε ένα αστεράτο κλαμπ αυτοκινήτου όσο και σε μια δυνατή παρέα με άρηκτους δεσμούς φιλίας,αλληλοεκτίμησης και αλληλοϋποστήριξης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διονύση συμφωνώ απόλυτα με όσα λες όταν όμως κάποιος με το που γράφεται σε ένα forum αρχίζει και κατηγορεί τα υπόλοιπα μέλη ως κομπλεξικούς, εμμέσως ως γελοίους επειδή αναφέραμε ότι πρώτη η MB έβαλε αερόσσακους και ABS, αρχίζει και προβοκάρει τους υπόλοιπους λέγοντας ότι η MB είναι στη πρώτη δεκάδα κατά τη γνώμη του, ότι το bmw motorsport έχει καλύτερο επίπεδο και όσα άλλα έχει πει τέλος πάντων, τι πρέπει να κάνουμε να περιμένουμε να μας βρίσει την οικογένεια για να αντιδράσουμε. Ορισμένα πράγματα κατά τη γνώμη μου φαίνονται από νωρίς τι θα ακολουθήσει.

Δηλαδή εάν πάω στο ΒΜW motorsport kai αρχίζω και τους λέω δεν πάνε με τίποτα τα αμάξια σας είστε κομπλεξικοί κτλ θα φταίνε που θα με ξεχέσουν αφού πάω φιρί φιρί για καυγά.

Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο και στις εκφράσεις μας και στο επίπεδο συζήτησης, αυτό να είσαι σίγουρο ότι σε κάποιους που δεν τους αρέσει η προσπάθεια που ξεκινάμε δεν θα αρέσει και θα κάνουν διάφορα για να χαλάσει το κλίμα και η φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργούμε μεταξύ μας.

Τα παραπάνω τα θέτω ως προβληματισμό γιατί έχω την άποψη ότι τέτοια κρούσματα θα πληθαίνουν όσο περνάει ο καιρός και θα γίνεται γνωστό το φόρουμ. Ιδανικά για εμένα το φορουμ πρέπει να είναι μέρος συνάντησης των φίλων, θαυμαστών και κατόχων αυτοκινήτων Mercedes Benz και όχι τόπος για να βγάζουν κάποιοι τα απωθημένα τους.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Αντρέα, κατ’ αρχήν μπράβο σου για το θέμα που άνοιξες και σε ευχαριστώ διότι με έβγαλες από την δύσκολη θέση να το ανοίξω εγώ…

Αν και είμαι από τα πρώτα μέλη που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, τον τελευταίο καιρό έχω απομακρυνθεί από το φόρουμ κυρίως λόγω λιγοστού ελεύθερου χρόνου, αλλά και λόγω του προφίλ που παρουσιάζει αυτή την στιγμή (το φόρουμ) και που εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι αρμόζει σε μια σοβαρή αυτοκινητιστική «λέσχη» που θέλει να διαχωρίσει τον χαρακτήρα και τον σκοπό ύπαρξης της από τα …άλλα φορουμάκια του διαδικτύου…

Και σίγουρα, από ένα club και ένα φόρουμ που εκπροσωπεί (έστω και άτυπα) την Mercedes-Benz, θα περίμενα έναν διαφορετικό χαρακτήρα, πιο κόσμιο, πιο πειθαρχημένο, πιο παρεμβατικό στα κακός κείμενα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, πιο ανθρώπινο στα κοινωνικά θέματα, πιο…πιο…..πιο…πιο…

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν το βλέπω….

Αντίθετα, η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται όλο ένα και περισσότερο όσο το club αποκτά νέα μέλη…

Έχω μεταφέρει τις απόψεις μου στην Διαχειριστική ομάδα (Παναγιώτη και Διονύση) και έχω επισημάνει ότι εξαρχής αυτής της προσπάθειας δημιουργίας της «λέσχης» θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό στα μέλη ποιος είναι ο χαρακτήρας και ο σκοπός ύπαρξης αυτού του club, ακόμα και αν αυτό δυσαρεστήσει μετρικούς…

Όσο περνάει ο καιρός και συντηρούνται τα κακός κείμενα, η κατάσταση θα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρεις μια ισορροπία στην «λέσχη» και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο…

Οπότε, αυτά τα θέματα θα ήταν καλό να ξεκαθαρίζονται από την αρχή…

Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία των ατόμων που δημιούργησαν το club, να έχει η προσπάθεια τους την αναμενομένη ανταπόκριση από τον κόσμο…

Δεν συμφωνώ όμως στην λογική τους «να μην στεναχωρήσουν κανέναν» και να αντιμετωπίζουν στωικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό καταδεικνύει έλλειψη οράματος και προοπτικής από τους εμπνευστές της δημιουργίας του club.

Λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό γιατί ξέρω ότι δεν είναι έτσι, αλλά έτσι δείχνει…τουλάχιστον σε εμένα.

Και κάτι ακόμα που ήθελα να παρατηρήσω…Ξέρετε ποιο θέματα έχουν περισσότερο κίνηση (αναγνώσεις και απαντήσεις) στο φόρουμ??? Τα θέματα που προωθούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των μελών. Ο ανταγωνισμός αυτός δεν κινείται πάντα σε κόσμια πλαίσια…Θα βρεθεί πάντα κάποιος που θα ανάψει την φωτιά….

Το ζήτημα είναι, γιατί να υπάρχουν τέτοια θέματα σε ένα σοβαρό φόρουμ που θέλει να γίνει και «επίσημη λέσχη αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος».

Μήπως εξυπηρετούν τους σκοπούς λειτουργίας του??? Δεν νομίζω….

Αντίθετα, διατηρώντας ενεργά τέτοια θέματα «βόμβες» στο φόρουμ πάντα θα βρίσκεται κάποιος (ή κάποιοι) που θα τις πυροδοτεί και θα χαλάει την όλη εικόνα τόσο του φόρουμ όσο και του club.

Διότι, δεν είναι άλλο πράγμα το φόρουμ και άλλο το club…είναι ένα και το αυτό…

Το φόρουμ είναι ο καθρέφτης του club….

Από το φόρουμ θα μας γνωρίσουν τα νέα μέλη και από εκεί θα αποφασίσουν αν θα ήταν καλό γι αυτούς να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι το φόρουμ, ψάχνω να βρω θέματα που θα άξιζε να απαντήσω αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων).

Καλά και χρήσιμα τα τεχνικά θέματα, αλλά είναι μόνο για ανάγνωση και όχι τόσο για σχολιασμό.

Κοινωνικά ή αυτοκινητιστικά θέματα όπου θα μπορούσαμε σαν «λέσχη» να πάρουμε θέση ή ακόμα και να παρέμβουμε, λάμπουν δια της απουσίας τους….

Για εμένα προσωπικά, «Αυτοκινητιστική λέσχη» είναι, πάνω απ’ όλα, μια ομάδα ανθρώπων με ευαισθησίες, που αφήνει το στίγμα της στα αυτοκινητιστικά και κοινωνικά κακός κείμενα της κοινωνίας μας, παρεμβαίνοντας, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και δίνοντας το καλό παράδειγμα…..

Κατά δεύτερο λόγο, είναι και μια δεμένη παρέα που ξέρει να περνά καλά….

Για, να γίνουμε ΛΕΣΧΗ, δεν αρκεί μόνο ένα καταστατικό και μια αναγνώριση από το πρωτοδικείο….χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Γι αυτό και στο παραπάνω κείμενο μου αναγράφω την λέξη «λέσχη» μέσα σε εισαγωγικά…

Γιατί ακόμα είμαστε ένα ακόμη club του διαδικτύου και τίποτα περισσότερο….

Για να φύγουν τα εισαγωγικά από την λέξη «λέσχη» θα πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα θα πρέπει να παρθούν κάποιες ριζικές αποφάσεις….

Και αν νομίζεται ότι η πειθαρχία και ο σεβασμός επιβάλετε με τους βαθμούς ποινής (point system) ή επιβραβεύεται με επιπλέων βαθμούς συμμετοχής, κάνετε λάθος….

Η πειθαρχία και ο σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

Αν τα νέα μέλη δουν μια πειθαρχία και έναν σεβασμό από εμάς μέσα στο φόρουμ, τότε, ή θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν το ύφος και το ήθος μας, ή θα φύγουν….

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για το αν θα χάσουμε ορισμένα μέλη…

Όταν θέλεις να έχεις ξεκάθαρο χαρακτήρα και σκοπό, δεν είναι δυνατόν να τους ικανοποιήσεις όλους….

Για να ανέβεις στην κορφή, θέλει κότσια…

Για να παραμείνεις, θέλει κάτι περισσότερο από τσαμπουκά…

Υ.Γ : Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές σκέψεις, θέσεις και απόψεις.

Πριν βιαστείτε να μου απαντήσετε, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το κείμενο μου και θέστε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: «Τι θα ήθελα εγώ από μια τέτοια λέσχη».

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θίξω τα άτομα που με κόπο, χρήμα και μεράκι, ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια…

Απλά, θα προτιμούσα να συμμετέχω σε μια λέσχη με συγκεκριμένο σκοπό και χαρακτήρα.

Και «συμμετοχή» δεν είναι ούτε το φόρουμ ούτε οι συγκεντρώσεις για καφέ…

Συμμετοχή είναι η κοινή δράση σε έναν κοινό σκοπό.

Η αγάπη μας για την αυτοκίνηση και η Ελληνική πραγματικότητα….

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι καλό να γίνονται που και που τέτοιοι διάλογοι για να υπενθυμίζουμε κάποια πράγματα.

Να αποδείξουμε ότι είμαστε ένα κλαμπ με διαφάνεια στις διαδικασίες.Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη κάποιου επιπέδου για να μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι να παρακολουθούμε χωρίς να αφήνουμε περιθώρια για το αντίθετο.Άλλωστε πιστεύω ότι όλους,εκτός από τους silver,ενδιαφέρει να ανήκουν,έστω και σε μορφή φόρουμ,σε μια ποιοτική κοινότητα και να συντηρούν κλίμα ευγενές και πολιτισμένο.Συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν με τη θεωρία μας περί ποιότητας του φόρουμ,πρέπει να απομονόνωνται και στη συνέχεια να παραγκωνίζονται.Θα πρέπει να γίνεται έτσι όμως,ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αντίρρησης από κανέναν,δηλαδή με ορθό τρόπο.Να γίνεται αναφορά και έκθεση της ακατάλληλης συμπεριφοράς του εκάστοτε εχθρικού χρήστη και εν συνεχεία κοινή απόφαση όλων των μελών για τον τρόπο αντιμετώπισης.Μέσω διαλόγου,ο χρήστης θα διαχωρίζεται από το σύνολο,θα εκτίθεται στην κρίση του εν κοινώ και κατόποιν θα απομονώνεται ηθικά και ιδεολογικά με την απογύμνωση των επιχειρημάτων του.Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθό ερωνίας και ύβρεων,θα τιμωρείται.

Πιστεύω επίσης ότι θα ήταν σκόπιμο να προσπαθήσουμε ώστε το φόρουμ μας να γίνει ακόμα πιο ποιοτικό και να αποφύγουμε την παγίδα του απλού "φόρουμ".Η ποιότητα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα και καλό θα ήταν να επιδείξουμε κάπως μεγαλύτερη αυστηρότητα όσον αφορά τον έλεγχο της κοινής συμπεριφοράς.Να δώσουμε από τώρα σωστές κατευθύνσεις σοβαρότητας,ώστε να καταλάβουν όλοι ότι πρόκειται για τον γραπτό λόγο και εκπρόσωπο ενός δυνατού κλαμπ.Του κλαμπ "mercedes-benz owners"!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρεπει να καταλαβουν ΟΛΟΙ οτι απρεπη συμπεριφορα και εμπρηστικες δηλωσεις δεν θα ανεχτουμε στο forum μας.

Σε περιπτωσεις τετοιες, και γενικα οποιος παρεβαινει τους ορους λειτουργιας, θα μπαινει στο ποινολογιο και σε κατασταση περιορισμενης προσβασης.

Αν ξαναγινει τοτε θα προχωραμε σε μόνιμη απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban).

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ MERCEDES BENZ ΕΛΛΑΔΟΣ

PANAGIOTIS

ROOT ADMINISTRATOR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή έχουν αρχίσει να παρατηρούνται δείγματα χρήσης απρεπών εκφράσεων και λέξεων,στο εξής θα διαγράφονται ολόκληρα ποστ που θα κρίνονται ότι προσβάλλουν το ήθος του φόρουμ.Μέχρι τώρα διορθώναμε το απρεπές λεξιλόγιο για την προστασία του κοινού αισθήματος.

Παρακαλώ ας είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που γράφουμε και στις λέξεις που χρησιμοποιούμε.

Θέλουμε να είμαστε σαλόνι,όχι πεζοδρόμιο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του forum για τον διάλογο μεταξύ των μελών σε στυλ "chat".Αν θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιο άλλο μέλος προσωπικά και οι υπόλοιποι χρήστες είτε δεν ενδιαφέρονται επ΄αυτού, είτε κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της δημόσιας συζήτησης,παρακαλούμε χρησιμοποιείτε τα προσωπικά μηνύματα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημοσιεύσεις που δεν συνάδουν με την ποιότητα και τον χαρακτήρα του φόρουμ,θα διαγράφονται.

Οι χρήστες μας είναι πλέον πάρα πολλοί και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά κάποιοι κανόνες για τη σωστή λειτουργία και τάξη.

Το φόρουμ θα διατηρηθεί στα γνωστά επίπεδα που το έχουμε κρατήσει έως τώρα με τη βοήθεια όλων,όπως αρμόζει σε όλους τους σεβαστούς φίλους του αστεριού!

*Τέτοιες δημοσιεύσεις είναι του στυλ:

"+1"

"καλό,πολύ καλό"

"μπράβο ρε"

και οτιδήποτε μπορεί να προσβάλει κάποιον από τους χρήστες με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο,να προκαλέσει αψιμαχίες και παρεξηγήσεις χωρίς λόγο.

-Επίσης να υπενθυμίσω την παλιότερη παραπάνω δημοσίευσή μου,περί ανούσιων προσωπικών διαλόγων μέσα στα τόπικ.Όταν θέλει να ρωτήσει κάποιος προσωπικά κάποιον άλλον για κάποιο θέμα,χωρίς να αναφέρει κάποια άποψη ή συμπλήρωση για το τρέχων θέμα,ας το κάνει με προσωπικό μήνυμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναφορές σε "κόντρες" έχουν πλέον απαγορευτεί.

Ειρωνείες προς άλλα κλαμπ αυτοκινήτου απαγορεύονται.

Μια επίσημη λέσχη αυτοκινήτου απαιτεί σοβαρότητα και οδηγική ωριμότητα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×